Nikon D5 İncelemesi

Nikon D5

Nikon D5 İncelemesi

Nikon’un yeni amiral gemisi DSLR fotoğraf makinası modeli Nikon D5 modelini inceliyoruz. D5 modeli ile Nikonun hedef kitlesi profesyonel fotoğrafçılar ve spor fotoğrafçıları olarak belirlenmiş.

Kasım 2015 te tanıtılan bu yeni süper özelliklere sahip DSLR makinamız 2016 yaz aylarında özellikle Olimpiyat oyunlarını takip eden gazeteciler ve fotoğraf meraklılarının ilgisini çekmiş olmalı.

Nikon D5
Nikon D5

Nikon D5 20.8 MP full-frame sensörlü makinamız kasım 2015 te Las Vegasta tanıtıldı. Makinamızın diğer özelliklerinden biri ise 3.280.000 İSO değerine sahip olması. Bu değer Canon’un amiral modellerinden 1DX Mk II ile karşılaştırıldığında Canon’un ISO 409.600 değere kadar destek verdiğini düşündüğümüzde inanılmaz fark yaratan bir makine olacağa benziyor. Fakat bu değerlerin kullanılabilir olup olmadığını sorgulamak gerekiyor.

Nikon D5
Nikon D5

Nikon Avrupa ürün yöneticisi Dirk Jasper’a göre, Nikon D5’te asıl hedeflenen, profesyonel spor ve haber fotoğrafçılarının talepleri doğrultusunda ISO 6.400-12.800 değer aralıkları geliştirilmiş.

Nikon D5
Nikon D5

Ayrıca yeni Nikon D5 ile 153 noktada odaklanabilen otofokus özelliği ile geliyor. 99 farklı çapraz dizilimli sensörler kullanılmış.

4K video kayıt özelliğine sahi olan D5 kayıt süresi noktasında sınıfta kalıyor. Sadece 3 dakikalık 4K kayıt imkanı sunuyor. Bu handikap Nikon Pro dergisinde yayımlanan habere göre yazılım güncellemesi ile kısmen çözüme kavuşturulacak. Yeni yazılım güncellemesi ile 29 dakika 59 saniyelik 4K kayıt imkanına sahip olacağı belirtilmiş.

Görüntü aktarım birimi olarak ise HDMI çıkışa sahip olan D5 ile fotoğrafları HDMI kabloyla harici monitöre görüntü aktarımı yapılabilecek. Depolama birimi olarak ise 2 adet CompactFlash (CF) kart girişi ile hafıza kartı kullanımı sağlanıyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir