Yeni çipli kimlik nasıl değiştirilir?

nasıl değiştirilir? değiştirmek için randevu nasıl alınır? Kimliği kaybolan kişiler nasıl yeniler? kaybettiğimizde gazeteye ilan vermek gereklimi? Yeni nasıl alınır? Bu ve buna benzer soruların cevabını yazımızın devamında bulacaksınız. Daha önce sizlerle Çipli Ehliyet Yenileme işlemleri Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı paylaşmıştım. Bu yazımızda ise yeni kimlikler nasıl yenilenir hakkında bilgi vereceğim.

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yeni çipli kimliklerden almak zorunda. Devletimiz yeni nesil kimlik kartları ile vatandaşlara birçok alanda kullanılmak üzere tasarlanmış çipli kimlik kartlarını geçtiğiğmiz yıllarda dağıtmaya başladı. Tabi ilk başlarda bir karışıklık olmuştu. Kimlik almak için randevu almak başlı başına bir sorun iken özellikle büyük şehirlerde randevu alabilmek aylar sonrasına mümkün olabiliyordu. Fakat 2019 yılı itibari ile bu süreler kısalmış durumda.

Geçtiğimiz hafta kimliğimi kaybetmiş biri olarak süreci başından sonuna anlatmak istiyorum. Öncelikle ihtiyacınız olan 1 adet biyometrik fotoğraf. Bunu mutlaka yanınızda bulundurun. Birde özellikle hatırlatmak istiyorum fotoğrafta herhangi bir rötuşlama işlemi olmaması lazım. Bu şekilde olan fotoğraflar kimlik basılırken merkez tarafından ret olabiliyor. Bu durumda kimlik talebinizi tekrardan yapmanız gerekebilir.

Yeni çipli kimlik talebinde bulunmak için ilk önce https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden randevu almanız gerekiyor. Randevuyu genelde erteki gün için alabiliyorsunuz. Randevu saatinden 15 dk. öncesinde nüfus müdürlüğünde olmanız işleminizi rahat yapmanız ve randevu saatini kaçırmamanız için önemli. Unutmadan randevunuza gitmeden önce yatırmanız gereken kimlik başvuru, yenileme ücretini bankaya yatırmayı untumayınız.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir