Dünyanın En Hızlı Elektrikli Arabası NIO EP9

Dünyanın En Hızlı Elektrikli Arabası NIO EP9

Dünyanın en hızlı elektrikli arabası karşınızda. Dünyanın en hızlı elektrikli arabasını üreten Çinli elektrikli araba üreticisi NextEV NIO EP9 isminde ve dünyanın en hızlı elektrikli arabasını üretti. Saatte 194 millik bir hıza ulaşan elektrikli araba yaklaşık olarak 312 km/h hıza ulaşmış oldu. 1360 beygir gücüne sahip olan EP9 lüks segment araçları şimdilik gerisinde kalıyor. Bunun nedeni ise diğer araçlar lüks araçların fosil yakıt kullanıyor olması tabi ki. NIO EP9 modelinin geliştirilmesi gereken birçok noktası bulunuyor. Tabi bu haliyle bile çevreye zarar veren zararlı gazların salınımını sıfıra indirdiğini düşündüğümüzde tercih edilebilir bir olma özelliğini kazanıyor.

Tam dolu şarj ile 425 km yol alınabiliyor. Kaputunun altında ise 4 elektrikli motora sahip ve bu motorlar toplamda 4670 lb-ft tork üretiyor. Bu değer ise yaklaşık olarak 6330 N-m tork demek oluyor.

Dünyanın en hızlı elektrikli arabasına ait veriler

Şirket aynı zamanda süper hızlı elektrikli arabaya ait bazı verileri de açıklamış. 0-100 KM hıza 3,6 saniyede ulaşabiliyor. Bu da elektrikli araçların en hızlısı demek oluyor. Bu hız aşağıda ki videodan da açık bir şekilde anlaşılabiliyor.

Çinli firmanın açıklamalarına bakıldığında ise toplu olarak üretime geçilmeyeceği belirtilmiş. Şimdilik sadece 6 adet üreteceklerini açıklamışlar. 2017 yılında tanıtılması şirketin planları arasında yer alıyormuş.

Bu kadar bilgiden sonra sizlere bu süper hızlı elektrikli aracımızın görselleri ile baş başa bırakıyorum.

Ayrıca Dünyanın en hızlı hibrit otomobili ile ilgili yazımızı okumak ilginizi çekebilir. Tıklayın.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir