Saab Fashionista Konsept Araba

Konsept araba modellerini tanıtmaya devam ediyoruz. Bu sefer sizlere tanıtacağımız arabamız Saab Fashionista konsept modelimiz. Bu model ilk bakışta Chevrolet ile benzerliği ile dikkatleri çekiyor. Bilindiği üzere ve GM‘nin birer ferdi olması nedeni ile bu esinlenme yapılmış.

Saab konsepti 2+2 coupe olarak tasarlanmış spor bir araç. Elektrikli olarak tasarlanmış ve bu özelliği ile gelecekte daha çevre dostu araçları kullanacağımız anlamına geliyor. Konsept olması ve henüz üretimine başlanmamış olması nedeni ile daha birçok değişiklik yapılabilir.

Aracın diğer ilgi çekici özelliği ise kapılarının alışılmışın dışında bir şekilde açılıyor olması. Aracın genç tasarımcısı Mayeul Walser, bu kapıları tasarlarken çoğu kez bizlerin simit attığımız martıların kanatlarından esinlendiğini belirtmiş. Martı kanatlarının hareketini bu kapı sayesinden öğrenmiş oluyoruz. Kapının açılışı önce yukarı sonra yana olacak şekilde açılıyor. Bu açılış şekline bilim kurgu filmlerinden aşına olmanız gerekiyor. Fantastik filmlerin teknolojinin sınırlarını zorladıkları şeyler arasında fısss sesi ile açılan araç kapılarıdır. 🙂

Fashionista’nın uzunluğu 4.450 mm genişliği ise 1.800 mm ve yüksekliği ise 1.250 mm olarak tasarlanmış. Bana göre arabanın boyu spor bir araba modeli için biraz uzun geldi. Daha kısa bir tasarım yapılabilirdi.

Aracın ilgi çekici diğer özelliği ise motorunun hibrit olması. 4 silindirli hibrit motoru ile çevreye verilen zarar en aza indirilmiş. Elektrikli motoru sayesinde belki hızlı bir seyahati şimdilik sunmasa da gelecekte geliştirilebilir.

Saab Fashionista Concept galeri için tıklayın.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir