7. Ekonomik Pakette 500 bin İşsize İş İmkanı

Ekonomik kriz son günlerde etkisini iyiden iyiye etkisini arttırmaya devam ederken çeşitli ekonomik kuruluşlar tarafından krizin dibinin görüldüğünü ve bu noktadan sonra ekonominin iyileşmes sürecinde olduğunu beyan ediyorlar. Bu ekonomik göstergelerin başında ise İşkur‘a yapılan ödeneği almak için yapılan başvuruların sayısında %30 lara varan bir azalmanın olması. Ocak ayında İşkur‘a yapılan başvuru 75 bin civarında iken bu sayı Nisan ayında 50 bin düzeyinde kalmış ve bu rakan aslında istenilen bir rakam.issizlik.gif" alt="işsizlik" width="343" height="257" srcset="https://i0.wp.com/www.aksamuzeri.com/wp-content/uploads/2009/05/issizlik.gif?w=343 343w, https://i0.wp.com/www.aksamuzeri.com/wp-content/uploads/2009/05/issizlik.gif?resize=300%2C224 300w" sizes="(max-width: 343px) 100vw, 343px" />

Hükümetinde işsizlikle mücadele için açıkladığı ekonomik paketlerde istihdamın arttırılmasına yönelik önlemer yer alıyor. Bu alınan önlemlerin hızlı bir şekilde uygulamaya alınması ile işsizlik sorununun önüne bir nebze geçilebilecek.

Hükümet şimdiye kadar 36.3 milyor liralık 5 ekonomik önlem paketi açıkladı. Bu paketlere 6. paket olan kredi garanti fonu ve hazırlanan 7. ekonomik önlem paketi ile işsizliğin azaltılmasına yönelik “istihdam paketi” eklendi. 

Alınacak İstihdam Önlemleri

İstihdam paketi olarak adlandırılan 7. ekonomik önlem paketi ile en az 500 bin kişiye geçici veya sürekli iş imkanı yaratılması hedefleniyor. Bu hedeflere ulaşmak için geçtiğimiz aylarda açıklanan İş-kur’un düzenlediği 100 kişiye verilecek meslek eğitiminin 200 bine çıkarılması alınacak önlemler arasında yer alıyor.

 

-Özel istihdam bürolarına geçici iş ilişkisi kurma yetkisi verilecek. Bu kapsamda İş Kanununda ve İŞKUR kanununda değişiklik yapılacak.

-İŞKUR’un uyguladığı toplum yararına çalışma programları genişletilecek ve buna dönük kaynak artırılacak.

-İŞKUR’un mesleki faaliyetleri genişletilecek. Bu kapsamda mevcut 100 bin kişi hedefine ilaveten 200 bin kişiye mesleki eğitim verilecek.

-Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünün ağaçlandırma ve erozyonla mücadele konusunda ayrılan kaynak artırılacak. Böylece bu alanda çok sayıda işsizin kısa süreli ya da devamlı istihdamı sağlanacak.

Ayrıca işsizlik ödeneği alan işsizlerin istihdamını sağlayan işverene istihdam primi adı altında desteğin verileceği belirtiliyor. Bu desteğin miktarının ise ekonomi yönetimine yeni geçen bakanların kendi aralarında yapacakları görüşmeler sonrasında netleşeceği belirtiliyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir