Adalet Bakanlığı 13.300 Personel Alım İlanı

zabit katibi, 2009 yılında toplam 13.300 personel alımı yapacak. Bunların 12.000 tanesi sözleşmeli personel olacak. Kalan 1300 tanesi ise Adalet Bakanlığına verilen açıktan atama yetkisine göre çeşitli ünvanlarda atama yapılacağı tarafından açıklandı.

Bu haberle Haziran ve Temmuz aylarında 3000 zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı yapılacak. Ayrıca Ekim Kasım aylarında 3000 zabıt katibi ve 3000 infaz koruma memuru alımı yapılacağı açıklandı. Kalan 1300 kadroya ise açıktan atama yöntemi ile farklı ünvanlardsa kadrolu personel alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı 2009 Yılı Personel Alımı İlanı

T.C.

ADALET BAKANLIĞI

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı: 19 03.06.2009

BASIN DUYURUSU

Adalet Bakanlığı, yargı hizmetlerinin adil, etkili ve hızlı bir şekilde sunulmasını sağlayacak politikaları geliştirmek ve uygulamakla görevlidir. Mahkemelerin adalet

dağıtma hizmetini en iyi şekilde yerine getirebilmesi ise hakim ve Cumhuriyet savcılarının yanısıra yardımcı personelin de yeterli sayıda olmasına bağlıdır.

Artan iş yükü karşısında, hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının yetersiz olması ve yardımcı personel eksikliği; yargının yavaş işlemesine, adaletin gecikmesine ve telafisi zor hak kayıplarına yol açmaktadır. Önümüzdeki süreçte yeni adliyelerin hizmete girmesi ve bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçirilmesi planlandığından mevcut personel açığının giderilmesinin yanında ek personele de ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca yaklaşık 112 bin tutuklu ve hükümlünün kaldığı ceza infaz kurumlarında, çağdaş bir infaz sisteminin uygulanması, yeterli ve nitelikli personelin bulunmasını gerektirmektedir. Ancak artan hükümlü ve tutuklu sayısı karşısında infaz koruma memuru sayısının yetersiz kalması, cezaevlerinde çeşitli sorunlara neden olmakta, iyileştirme önlemlerinin uygulanmasını zorlaştırmaktadır.

Adalet hizmetlerinin adil, etkili ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi ve yargının gecikmesinden kaynaklanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Bakanlığımızca 2009 yılı içinde toplam 13.300 yeni personel alınacaktır.

Bu kapsamda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca, 2009 yılında ilk defa istihdam edilmek üzere Haziran ve Temmuz aylarında 3.000 zabıt katibi ve 3.000 infaz koruma memuru olmak üzere toplam 6.000 sözleşmeli personel alınacaktır. Bunun dışında yine bu yıl Ekim ve Kasım aylarında da 3.000 zabıt katibi ve 3.000 infaz koruma memuru olmak üzere 6.000 personelin daha alınması planlanmaktadır.

Bunlara ek olarak, Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa göre Bakanlığımıza verilen açıktan atama izni çerçevesinde çeşitli unvanlarda 1300 kadrolu personel alınacaktır.

Sözleşmeli personel alımında ve açıktan atamalarda, daha önce memur alımlarında uygulanan sistem uygulanacak ve personel ihtiyacı bulunan illerdeki Adalet Komisyonlarınca sınavlar yapılacaktır. Bu sınavlara, 2008 KPSS sınavının ilgili puan türünde 70 ve üzerinde puan alan adaylar başvurabilecektir. Zabıt katipliği ve infaz koruma memurluğu için aranan genel ve özel şartlar yapılacak ilanlarda belirtilecektir.

Personel alımına ilişkin başvuru şartları, yerleri ve tarihleri hakkındaki ayrıntılı bilgiler, en kısa sürede Adalet Bakanlığının “www.adalet.gov.tr” adresli web sayfasında yer verilecek ilanlarla duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

One Comment

  1. hacer 31/07/2009

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir