Dans et, elektrik üret


ederek enerjinizi boşaltıyorsunuzdur fakat, birisi size ederek enerjisi üretebileceğiniz iddia etse sizin tepkiniz ne olurdu? Büyük ihtimalle böyle birşeyin olamayacağı yönünde düşünceye sahipseniz bu fikrinizi terketmeniz gerekiyor. Çünkü Londra'da bir gece kulübü müşterilerinin pistte etmesi ile elektrik enerjisi üretiyor ve kendi tüketmiş olduğu elektriğin % 60'ını bu ürettiği elektrik enerjisinden karşılıyor. İnanmıyorsanız bakın.
Bir önceki yazımızda ekolojik ürünlerin artık revaçta olduğu, tüketiciler tarafından talep edilir hale geldiğinden bahsetmiştik. Hatta bunun için bir kuruluş bile var, bu kuruluşun görevi tabi ki bu tür ekolojik ürünler üretilmesini sağlayan kuruluşlara sertifika vererek tüketicinin gözünde itibar kazanmasını sağlıyor.


Konuya dönecek olursak, bu dans pisti quartzs kristallerinden ve seramikten oluşuyor. Sistemin alt yapısında ufak yaylar ve bu yayların yanlarında piller mevcut. Dans edildiği zaman pist az birşekilde yaylanıyor ve bu hareket ile oluşan enerji pistin altında bulunan şarjlı pillere doluyor. Bu piller daha sonra kullanılabiliyor.

zp8497586rq
zp8497586rq
Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

One Comment

  1. Dans 29/04/2009