Geleceğin Uçağı; Orions Glider

Son yıllarda insan oğlu çevreye verdiği zarardan dolayı küresel ısınma sorunu ile karşı karşıya kalmış durumda. Bu sıkıntıdan kurtulmak için ise son zamanlar da ardı ardına ekolojik ürünler, çevreye daha az zarar veren ulaşım araçları ve buna benzer yenilikler tasarlanmakta. Lucky Strike Junior Designer Competition yeni tasarlamış olduğu bir uçağın prototipini tanıtmış.
Uçağımızın adı Orions Glider. Kendisi ekolojik bir uçak. Bu ekolojik uçak çok fazla enerji cimrisi bir ürün. Cimri diyorum çünkü sadece havalanırken yakıt tüketiyor, sonrasında ise kanatlarnıda bulunan güneş panellerinin üretmiş olduğu elektrik enerjisini elektrik motoruna aktaran bir mekanizma ile havada ki seyrine devam etmekte.

resmi büyüt

Uçağın gövdesi ise tamamiyle geri dönüştürülebilir bir özellik taşımakta. Gövdesinin poly-karbon materyallerden yapılmış olması ise az yakıt tüketmesini sağlamakta.
Fuel ile çalışan bir motorunun olması ve bunun yanında elektrik motorunun da bulunmas hibrit özelliği kazandırıyor.

resmi büyüt
Bu eşsiz ucağın tasarımcısı Roland Cernat tasarımını ise şu şekilde tanımlıyor;” Cradle-to-cradle prensibine dayanarak tasarlanan bir ürün ve bu ürün ucakların hayat döngüsünde yeni bir başlangıç olduğuna inanıyorum”
“Cradle-to-cradle” ise şu anlama geliyor; üreticilerin ürünlerini üretirken, tasarlarken veya satarken kullandıkları materyallerin sağlık açısından zararının olmaması, yenilenebilir enerji ile kullanılabiliyor olması, üretim esnasında kullanılan suyun çevreye en az zararı veriyor olması ve tabi ki bu şirketin sosyal sorululuk alanında faaliyetlerinin olması bu prensibin temellerini oluşturuyor.

resmi büyüt


resmi büyüt
kaynak

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan , teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.