Transparan Tasarımlar

transparan tasarımlar1

Tasarımlar

Bu gün sizlere dünyanın farklı yerlerinde ki tasarımcılar tarafından tasarlanmış olan birbirinden ilginç ve güzel transparan tasarımları paylaşacağım. Bakalım en çok hangilerini beğeneceksiniz. Hadi başlayalım o halde.

Transparan Nikon D 80 Fotoğraf Makinası

Nikon markasını bilmeyeniniz yoktur. Bu devinin tasarladığı D 80 DSLR modelini tasarımcılar transparan hale getirmişler. Çok güzel bir çalışma.

transparent09

Transparan Buzdolabı ve Elbise Kurutma Makinası

Transparan Buzdolabı ve Elbise Kurutma Makinası ilginç çalışmalardan diğeri. Kurutma makinası çalışma sistemi farklı, kuru havayı kullanıyor. Buzdolabımız ise normal buzdolapları nasıl çalışıyorsa o şekilde çalışıyor. Bu tasarımlardan buz dolabı pek hoşuma gitmedi. Bence çok çirkin bir renk kirliliği çıkar ortaya. Rengarenk market rafına dönüşüvermiş bir buzdolabı sanki.

transparent16 transparent15

Transparan Sandalye

Bu sandalye bildiğiniz sandalyelerden biraz farklı. Transparanlaştırılmış bir sandalye karşınızda duran. Hoş bir çalışma olmuş. Güzel bir ofis tasarımında kullanılabilecek bir .

transparent07

Transparan Ayna

Çok ilginç, Transparan ayna. Nerde ne için kullanılır ben pek anlayamadım. Transparan ayna sizce nerelerde kullanılabilir ki? Tasarımcısı Jean-Marie Massaud.

transparent08

Transparan iPod Kasası

iPod’ların sıkıcı siyah beyaz kasalarından sıkıldıysanız kristalden yapılan bu transparan iPod kasası sizin derdinizin ilacı olacak. Gerçi bu kasa ile de iPod’unuzun içini görüyorsunuz. Kullanışlı olmasa bile denemeye değer bir tasarım.

transparent13

Transparan Kano

Transparan bir kano ile çılgın nehirlerde eğlenmek ister miydiniz? Cevabınızın evet olduğunu varsayıyorum. Bu transparan kano göründüğü gibi hassas bir materyalden değil, tam tersine sağlam bir materyal kullanılmış ve güvenle kullanabilirsiniz.

transparent03 transparent02

Transparan X Box 360 Kasası

X Box 360 ların siyah kasasının aksine transparan x box 360 kasa istiyorsanız sizin aradığınız bu kasa. Bu kasa ile çizik oyun cd-dvd’lerinin acaba dönüyor mu, nasıl dönüyor, hızlı mı yavaş mı gibi sorularınızı artık tahmin etmek zorunda kalmayacaksınız. Göreceksiniz 🙂

transparent17

Transparan PS2 İnce Kasa

transparent18

Transparan Ütü

Transparanlık artık ev gereçlerine kadar sıçramış görünüyor. Ütülerde artık transparanlaştı. Bu ütü dayanıklı bir cam ile yapılmış ve ısınmayı sağlayan elektro-termal kablolar sayesinden ütünün tabanı ısınıyor ve sizde ütünüzü rahatlıkla görerek yapabiliyorsunuz.

transparent12 transparent11

Transparan Ekmek Kızartma Makinası

Kızarmış ekmek yemeden kahvaltı yapamıyorsanız, size güzel bir haberimiz var. Artık kahvaltı keyfiniz daha da katlanacak. Bu transparan ekmek kızartma makinası ile ekmeğinizi kızarırken görebileceksiniz.

transparent01

Transparan Satranç Takımı

Transparan satranç takımı fikri “Alice through the Looking Glass” bir romandan esinlenerek tasarlanmış. Güzel bir tasarım da olmuş hani.

transparent04 transparent05 transparent06

Transparan Beton

Transparan bir beton sizce nasıl olur? Geleceğin duvarları yoksa transparan mı olacak?

transparent19 transparent20

Transparan Zar

Fazla söze gerek yok, transparan bir zar işte.

transparent14

Transparan Küvet

Eğer küvette banyo yapma gibi bir alışkanlığınız varsa hemen bu alışkanlığınızı terk edin! Malum nedenlerini anlatmama gerek yok, küresel ısınma var işte. Bu küvet sizin banyo keyfinizde kaç litre su harcadığınızı gözünüze sokarak gösteriyor. Tabi bu bir konsept olarak kalacak olsa bile bazı şeylerin farkına varmamız için bir neden olabilir aslında.

transparent10 

kaynak

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

2 Comments

  1. merve 25/05/2009
  2. seher 16/05/2009

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir