Volkswagen’den BUDD-e konsept araba, ilk elektrik sürüş kitine sahip otomobil konsepti gelişmiş bilgi-eğlence sistemine sahip. Peki nedir bu BUDD-e konsept model araba? Detaylar yazımızda.
Volkswagen otomotiv devi geçtiğimiz Ocak ayında CES otomotiv fuarında gelecek modellerine ışık tutması bakımında önemli sayılabilecek BUDD-e konsept araba modelini tanıttı. Konsept araçların genel niteliği birebir olarak üretilmeyip piyasaya sürülecek olan gelecekteki modellere ışık tutması bakımından önem taşıyor. Konsept arabada geliştirilen veya tasarlanan bir özellik firmaların üretimini yaptığı bütün sınıflardaki araçların temelini oluşturma görevini de üstleniyorlar.
BUDD-e Konsept Araba Özellikleri
BUDD-e boyut itibariyle minivan özelliği taşıyor. 2 elektrikli motor tasarlanmış, önlerde 110 kW, arka tarafta ise 125 kW güç üreten 2 adet motor tasarlanmış.
2 adet elektrik motoruna güç sağlayan pil aracın zeminine konumlandırılmış. Tam şarj olmuş bir pil ile yaklaşık olarak 533 kilometre gidilebiliyor.
BUDD-e konsept arabamızın konsolu ise farklı bir karaktere sahip. Yeni bilgi-eğlence ara yüzü ile tasarlanmış konsept BUDD-e, insan-makine ara yüzüne sahip. Bu özellik tasarlanırken nesnelerin interneti kavramından esinlenilmiş. Bu sayede evinizde ki birçok cihazınıza aracınızdan erişim sağlayabileceksiniz. Düşünsenize, araç kullanırken bulaşık makinanızı çalıştırıyor, klimayı veya kombinin sıcaklığını ayarlıyorsunuz.
BUDD-e Konsept Araç Dış Tasarım Özellikleri
Dış özellikleri arasında öne çıkan özellik ısıtma ve soğutma sistemi ünitesi yer alıyor. Bu sistem aracın ön tarafından sonuna kadar entegre edilmiş. Bu entegrasyon ile kaliteli bir hava akışı sağlanmış, aynı zamanda fan sesinin azalmasına katkı sağlamış.
Minivan BUDD-e konsept arabamızın uzunluğu 4,597 mm, 1,940 mm genişliğe sahip olan aracın yerden yüksekliği ise 1,835 mm. Bu boyutları ile Volkswagen Touran ile Multivan T6 van modellerinin ikisinin arasında bir boyutlara sahip tasarlanmış. Bu iki modelin aynı zamanda Avrupa’da iyi bilinen ve kullanıcılar tarafından fazlasıyla tercih edilen bir model olduğunu bilmekte fayda var. Konsept aracımızın kapıları ise yandan sürgülü olarak tasarlanmış.
İç tasarım Özellikleri
Tasarım noktasında klasik otomobil konsollarını unutmamıza neden oluyor. Yeni sürüş teknolojileri ile gelen aracın ön konsolu orta havalandırma deliklerinin olduğu kısma kadar neredeyse tablet bilgisayar görünümüne sahip. Tabi ekran ışığı her şartta sürücünün okuyabileceği şekilde düşünülmüş. Aracın hakim iç tasarım rengi mavi, gümüş ve beyaz tonlarında tasarlanmış.
Aracımızın sürgülü kapısını açtığınızda ise sizi geniş bir alan karşılıyor. Ön yolcu ve sürücü koltuklarının zemini ahşap olarak düşünülmüş. Ön yolcu koltuğu aynı zamanda 360 derece dönebiliyor. Bu sayede yolculuk esnasında arka kısımda yolculuk yapan yolcular ile yüz yüze oturma imkanı sunuyor.
2030 yılında Opel Astra Konsept tasarımını incelemek için tıklayınız.