15 Harika Bisiklet Tasarımı

Bisiklet en temel ulaşım araçlarından birisi olarak 12. yüzyılda Çin’de görüldüğü biliniyor. Ogünden sonra dünyanın farklı coğrafyalarında da yaygın olarak kullanılmıştır. Farklı amaçlar için farklı tasarımları bile yapılmıştır. Lastikleri ince olanlarına yol bisikleti, lastikleri kalın olanlara ise yük bisikleti veya tur bisikleti denilmektedir.

Bu verdiğimiz kısa bilgiden sonra sizlere şehri için düzenlenmiş olan 2010 Tasarımı Yarışmasının en beğenilen 15 Bisikletini tanıtacağız.

Sondan başlayalım;

15) Bike 2.0 by Nils Sveje

Bisikletin en temel özelliklerinden biri şüphesiz kablosuz bir olması. Fren ve vites değişikliklerini kablosuz olarak pedaldan ve direksiyondan yapıyorsunuz.

14) Beik by Lukas Jungmann

AUDI markasını taşıyor ve alışılmışın dışında bir gövde tasarımına sahip.

13) Tribune by Thüring Lukas

bisiklet olması ile farklı bir model. Arkada 1 ve önde 2 tekerlek olmak üzere 3 tekerlekli bir bisiklet. Güvenlikli olması bakımından arka ve önde stop lambaları bulunuyor, bisikletin arka tekerlek üzerinde ufak bir bağajıda bulunuyor.

12) Ridenpush by You Ho Jeon

Yük taşımak için özellikle tasarlanmış bir bisiklet. Yük biraz fazla olduğu zaman bisikletinizin şeklinin değiştirerek yük arabası gibi kullanabilirsiniz.

11) Ufold by André Costa

Bisikletimiz dağ bisikleti ile şehir bisikleti arasında bir model ve en önemli özelliklerinden biri fazla yer kaplamıyor olması. Bisikletimizi kolaylıkla katlayıp toplayabiliyorsunuz. Daha az yer kaplaması ile tatile veya geziye giderken aracınızın bağajında çok fazla yer kaplayan bir bisiklet artık olmayacak.

10) Full Circle by Sanghyun jeong & Jun-Tae Park

Kompakt bir bisiklet tasarımı daha. Şehir hayatının karmaşasının üstesinden gelebilmeniz için kompakt bir tasarımda olan ve toplandığında çok çok az yer kaplayan bir bisiklet.

9) Molecule by Yongjin Lee

Gövde tasarımını Seul’un önemli nehirlerinden biri olan Han nehrinden alan farklı bir bisiklet tasarımı.

8 ) Helo by Junkyo Lee

Eşsiz bir gövde tasarımı ve hırsızlıklara karşı kilit sistemi bulunuyor. Bu şekilde hırsızlıklara karşı önlem alınmış oluyor.

7) ROOnighT by Yong-Bum Lim & Park Jong-Soon

Polikarbon bir gövdeye

sahip olan ve gün içerisinde bisikleti sürerken enerji depolayan bir özelliği bulunuyor. Bu enerjiyi gece veya gündüz herhangi bir zamana diliminde bilgisayarınız için kullunubilirsiniz. Yada o an için elektrik enerjisine ihtiyacı olan bir vatandaşla paylaşabilirsiniz.

6) X Bike by Woogyeong Go, Dong-ha Kim & Kyeongpyo Cho

Bisitletimizin en önemli özelliği zincirsiz olması ve tabi ki görünümünün X harfini andırıyor olması. Aynı zamanda katlanabilme özelliği sayesinde daha az yer kaplıyor.

5) Carrier Bike by Shin Hyung Sub Shin

Bisiklet tasarlanırken birden çok fonksiyon için tasarlanmış. İlk başta bisiklet olma özelliği taşıyor elbet ama bunun yanındı eşyalarınızı taşıyabilmeniz için kompakt bir tasarım düşünülmüş. Ön ve arka tekerleklerorta gövdede katlanıp toplanabiliyor ve bu seyede taşımanız gereken çanta vs. için uygun bir şekil alıyor. Şehir içerisinde oldukça kullanışlı olabilecek bir tasarım.

4) SE:CUrity Lock System by Sang Yong Park & Jae Yong Park

Güvenlikli kilit sistemi taşıyan ve farklı

bir tasarımı ile dikkat çeken bisiklet tasarımı.

3) T-bike by Jung Geun Tak & Shinhyun Kang of T.A.K studio

Bisiklet için GPS olurmu olmazmı demeyin. Bu bisikletimiz için GPS le birlike geliyor. Direksiyonunu katlanabilir olması, koltuk yüksekliğinin koltuğa otururken bile ayarlanabiliyor olması diğer bisikletlerde olmayan bir özellik.

2) Sideways Bike by Michael Killian

İlginç bir bisiklet sürüş deneyimi yaşamak için ideal bir bisiklet olan ve yan yan bisiklet sürülürmü diyenler için tasarlanmış ilginç bir bisiklet. Bu bisikleti sürmek için 7 yaşından büyük olmak gerekiyor. Zira daha küçükler yan yan bisiklet süreyim derken düşmesinler diye.

1) Trileaf by Jihyeong Kim

Çevreci bir eko bisiklet daha. Elektrik enerjisi ve insan gücü ile çalışan bir sisteme sahip. Elektrik motoru bisikletin arka kısmında yer alıyor. Aynı zamanda yağmurlu havalarda kullanmanız için koltuğun altında yer alana yağmurluk sizi bekliyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir