Sony Xperia E5 Resmileşti!

Sony Xperia <a href=
E5" width="700" height="624" /> Sony Xperia E5

Sony Xperia E5 resmileşti. Sony son zamanlarda akıllı telefon pazarından pay almak ve satışını arttırmak için yeni modelleri geliştirerek ve rakiplerini zorlayacak özellikleri akıllı telefonlarına ekleyerek gelişimini sürdürüyor. Sony haddi zatında birçok teknolojik cihazların atası konumunda olmasına rağmen bu ağırlığını akıllı telefon piyasasında rakiplerine karşı bir türlü gösteremedi. Zira akıllı telefon denildiği zaman ilk akla gelen markalardan olmadığı kesin.

Sony, Xperia E5 model telefonu resmi sosyal medya hesabında doğruladı. Firma son zamanlarda ürettiği telefon modellerinin üretimini ya tamamen sona erdirdi yada geçici olarak rafa kaldırmış görünüyor. Bu modeller arasında Xperia M, Xperia C ve Xperia Z modelleri yer alıyor.

Sony Xperia E5 Özellikleri

Sony resmi Facebook hesabından yapmış olduğu duyuruya göre Xperia E5 in 4,6 inç ekrana sahip 720p ekran çözünürlük ile raflarda olacağını duyurdu. İşlemci olarak Mediatek’in 64-bit dört çekirdekli MT6735 işlemcisi ile geliyor.

1,5 GB RAM ile gelen telefon, artık standart hale gelen 16 GB’lık dahili depolama alanı ile gelecek. Cihaz microSD kart desteği ile gelip gelmeyeceği kesinlik kazanmadı.

Sony Xperia E5 Kamera Özellikleri

Sony Xperia E5 in kamerası ise Sony’nin her zaman güçlü olduğu bir alan. Fakat Xperia E5 orta segmente hitap edeceği için üst segment telefonları zorlayacak nitelikte gelmeyecek. 13 megapiksel ön kamera ve 5 megapiksel arka kamera ile sunulacak olan Sony Xperia E5, Andorid 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile sunulacak. Andorid işletim sisteminin en son versiyonu ile gelecek olması orta segmentte söz sahibi bir telefon olacağını açık bir şekilde ilan etmiş oluyor aslında.

Piyasaya çıkış tarihi ve satış fiyatı hakkında ise herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı. Fakat Sony orta segment telefon pazarında da varlık iddiasında bulunmak isteyeceğinden ve Türkiye pazarı göz önünde bulundurulduğunda rekabetçi bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Rakipleri arasında yer alan LG, Samsung markaları Türkiye’de orta segment telefonlarını ortalama 1000-1500 TL fiyat aralığında satıyor. Bu fiyat rekabetini göz önünde bulundurduğumuzda E5’in 1350-1699 TL fiyat aralığında satılmasını bekliyoruz.

Sizce Sony Xperia E5 bu özellikleri ile nasıl bir telefon ?

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

3 Comments

  1. Brian Johnson 23/02/2017

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir