Sony Ericsson XPERIA X10 Android Telefonunu tanıttı

Türkiye piyasasında etkin ola(a)mayan yeni bir cihazını daha duyurdu. Fakat bu yeni diğer modellerinden biraz farklı. Ericsson ilk Android telefonu olan Sony Ericsson XPREIA modelini geçtiğimiz günlerde Londrada basına tanıttı.

Sony Ercisson’un uzun süredir finansal sıkıtın yaşadığını belki bilmiyorsunuzdur. Yaşadıkları sıkıntıdan dolayı pazarına yaklaşık 1 buçuk yıl geç girmek durumunda kaldılar. Yaşadıkları bu sıkıntıdan dolayı şu an XPREIA X10 olarak tanıtılan Androidimiz RACHEL ve X3 olarak tanıtılacağı şeklinde daha önceden ilan edilmişti. Fakat firmanın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı 2 kez isim değiştirmek zorunda kalan X10’un tanıtımı da 2 kez ertelenmek zorunda kaldı.

Sony Ericsson XPREIA X10 Özellikleri:

  • General: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 900/1900/2100 MHz, HSDPA, HSUPA
  • Form factor: Touchscreen bar phone
  • Dimensions: 119 x 63 x 13 mm, 135 g
  • Display: 4″ 262K-color TFT capacitive touchscreen, 854 x 480 pixels
  • Platform: Qualcomm QSD8250 Snapdragon 1 GHz processor
  • OS: Android 1.6 (Donut)
  • Memory: 1GB storage, 256MB RAM, microSD card slot, 8GB card included in the retail box
  • Camera: 8 megapixel auto-focus camera with flash and face detection
  • Connectivity: Wi-Fi, Bluetooth 2.1 with A2DP, standard port, GPS receiver with A-GPS, 3.5mm audio jack
  • Misc: Sony Ericsson custom social networking and media UI, built-in accelerometer

Özellikleri bu şekilde. Piyasaya çıkış tarihi olarak ise şu an açıklananlara göre 2010 yılının ilk çeyreğinde piyasada olacağı şeklinde. Cihaz Android 2.0 (Eclair) sürümü ile tüketici ile buluşacak. Tabi Androidin bütün uygulamalarını içereceği şeklinde bir söylenti mevcut. Bunu yapmaları için Sony Ericsson’un çok fazla çalışması gerektiği şeklinde genel bir kanı var.

Tasarım ve Yapısı

X10 kompakt bir cihaz olma özelliği taşıyor. Boyutlarına ve sunduğu özelliklere göre başarılı bir cihaz. 13 mm inceliğinde olması ve 16:9 ekran boyutu ile gerçekten üstün bir cihaz olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca Android işletim sistemli telefonlar arasında Motorola Droid/MILESTONE’dan sonra 854×480 piksel çözünürlüğü destekleyen 2. telefon olma özelliği taşıyor.

Sony Ericsson XPERIA’ın arka tarafında 8 megapiksel kamera bulunuyor. Merceğin hemen altında ise ufak bir LED flaş eklenmiş.  Cihazın üst kısmında ise 3,5 mm jack ve microUSB girişi eklenmiş. Tabi bir de cihazı açma/kapama için büyükçe bir düğme eklenmiş.

Sony Ericsson XPERIA şu an desteklemiş olduğu ekran çözünürlüğü ile bir çok web sayfasını sorunsuz şekilde ve ekranın yan tarafında ekran kaydırma çubuğu olmadan görüntüleyebilme olanağı sunuyor. Bu özelliği le mobil cihazların önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde netbookların yerini alması beklenebilir.

Sony Ericsson

XPERIA İnceleme Videosu

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir