Kurbanlık Fiyatları Ne kadar olacak?

Kurban bayramına az bir zaman kala fiyatları da belli olmaya başladı. Bu yıl kurbanlıklar pahalı mı olacak? Kurban bulabilecekmiyiz? Büyük şehirlerde nerelerde kurban pazarları kurulacak? Bu ve buna benzer soruların cevapları yazımızda…

kurbanlık

Edirneli hayvan tüccarlarının canlı kurban tarifesi belli oldu. Tarifeye göre bu sene kurbanlık koçun canlı baskül fiyatı 11 TL olarak açıklandı. Diğer kurbanlıklar için ise açıklanan şu şekilde; “Birlik yönetim kurulumuzca onaylandığı şekliyle, kurbanlık canlı hayvanların bu yılki baskül kilogram azami satış fiyatları küçükbaş canlı hayvanlardan için 11 TL, Keçi için 6,00 TL, büyükbaş canlı hayvanlardan dana için 9,00 TL, İnek için

ise 7,00 TL olarak belirlenmiştir. Çiftçi kesiminden gelen öneriler dikkate alınarak varlığı tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı için sakıncalı bulunduğundan bu yıl dişi koyun ve düve için fiyat verilmemiştir.”

sitenin yorumu;
Efendim bu sene imkanı olan herkes kurban kesmek için kurban pazarlarına inecek, ayakkabıları biraz kirlenecek, paçaları çamur olaçak… büyük bir umutlu tabi. Fakat fiyatlar karyısında ilk önce şaşkınlık yaşayacak, Cünkü fiyatlar “gerçaktan” pahalı. Ortalama 20-25 et verecek kilo gelecek bir canlı bir koç yaklaşık 50 kilo gelir, 50 x 11 = 550 TL kurbanlık koç. Bu sene anlaşılan daha az kişi kurban ibadetini yapacak.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir