2009 UEFA Kupası Shakhtar Donetsk 2-1 Werder Bremen Maç Özeti İzle

uefa-final-300x179.jpg" alt="FBL-EUR-C3-UKR-GER-CUP" width="300" height="179" />2009 UEFA kupası sahibini buldu. Shakhtar Donetsk üstün oyunu ile Werder Bremen’i eli boş gönderdi.

2009 UEFA finali dün gece İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynandı ve heyecan dolu bir maç oldu. Taraflar hiçbir şekilde kapalı oyunu benimsemedi. Ukraynalı ekip Shakhtar Donetsk rakibine oranla daha atak futbol oynayan taraf oldu. Özellikle Shakhtar’ın kadrosunda bulunan Brezilyalı oyuncular Werder Bremen’in sol tarafına sıkıntılı anlar yaşattı. Bir çok atak sol taraftan gerçekleşti ve ikinci gol sol taraftan gelişen atak sonucu geldi.
[ad name=”250×250″]
Futbol adına olması gereken herşey dün gece Şükrü Saraçoğlu stadyumunda yaşandı. Kartlar, goller, frikikten atılan goller, kalecilerin hataları yüzünden yenilen goller… Kısacası futbolun tüm güzellikleri sergilendi. UEFA finaline yakışır bir mücadele izlendi.

Buradan şunu belirtmek isterim ki bu maçı izleyenler veya maçın özetinden de bu anlaşılıyor; Türkiye’de oynanan futbol -ki ona futbol denir mi- kalitesinin ne kadar düşük olduğunu anlayabilirsiniz. Futbolun temposu hiç düşmedi ve heyecan sürekli vardı bu maçta. Gel gelelim dünyanın sayılı derbilerinden diye adlandırmış olduğumuz- ki ben artık bu derbinin sayılı derbi olduğuna inanmıyorum- Fenerbahçe-Galatasaray derbisi olaylı bir şekilde Şükrü Saraçoğlu Stadında oynandı. Tam 1 ay önce hem de. Saha aynı saha, değişen sadece futbolcular ve oyun kalitesinde ki uçurum farkediliyor. Sonra da avrupa kupalarında Türk takımları neden başarılı olamıyor diye dem vuruyoruz. Şapkayı önümüze koyup düşünmek lazım. Beşiktaştan ayrılan Lucescu Shakhtar’a gitti ve kendi takımını kurdu. Bakın 5 yıl sonra UEFA kupasını kaldırdı. Peki bu 5 yılda Beşiktaş ne yaptı ? Sadece Türkiye Kupasını aldı ve belki bu sene şampiyon olacak. Bu sizce bir başarı mı? Bence değil. Artık düşünme vaktidir.

Shakhtar Donetsk 2-1 Werder Bremen UEFA Finali Maçın Golleri

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir