Gençlik Spor Genel Müdürlüğü 986 Personel Alacak

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü () 2010 yılında 819’u antrenör olmak üzere toplam 986 pğısonel alımı yapacak. GSGM’nin yaptığı açıklamaya göre alımların büyük çoğunluğu olimpik branşlarda yapılacak ve ülkemizin gelecekteki olimpiyatlarda daha fazla sporcu ile katılmasını sağlayacak sporcuların yetişmesini sağlayacak.

Alınacak antrenör sayısı Cumhuriyet tarihinin en büyük antrenör alımı olacak.

Öte yandan yeni 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince

hizmet satın alınarak istihdam edilecek. Genel Müdürlükçe illere verilen yetki kapsamında istihdam edilecek antrenörlerin en az ilgili dalında 2. kademe antrenörlük belgesine sahip olmalası, beden eğitim ve yüksek okulu mezunu olması gerekiyor.

spor

Gençlik merkezi çalışanlarının ise mutlaka Genel Müdürlük Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca açılan gençlik merkezlerinin açtığı eğitime katılmaları ve belge almaları isteniyor. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde takım sporlarında antrenör alımına müsaade edilirken diğer bölgelerde sadece bireysel ve ağırlıklı olarak olimpik spor branşlarında antrenör istihdam edilmesine izin verilecek.

Antrenörlere ödenecek aylık ücret mevcut antrenörlere ödenen ücretlere denk olacak ve sosyal güvenlik kurumlarıyla da ilişkilendirilecek.

GSGM bütçesinden 819 antrenör ve 167 gençlik çalışanı için 2010 yılında yaklaşık 18 milyon lira mali kaynağa gerek duyulduğu da bildirildi.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir