İşçi ve Bağkur Emeklilerine Yapılan Temmuz Zammı Oranı

Türkiye, krizlerin ülkesi. Sıkıntıların kol gezdiği bir ülke. Ama insanlarımız mutlu

olmasını biliyorlar. Mutlu olmaktan veya mutluymuş gibi davranmaktan başka çaremiz de yok aslında. Neden mi? Cevabı çaresizlik. Başka bir alternatifin yoksa ya Polyannacılık oynamak mecburiyetindesin yada çekip gitmek zorundasın. İkincisini yapmak kolay olmadığına göre, yine mecburiyete geliyor iş.

Temmuz ayında memur ve işçi emeklilerine öyle bir zam yapıldı ki kimse bunun farkına varmadı. Daha doğrusu varamadı. Nedeni ise yapılan zammın çok çok komik bir oran olması. Yapılan zam yüzde 1.83. Komik değil mi?

Yapılan bu zam ile en düşük işçi emeklisi 11 TL zam haketti ve emekli aylığı 632 TL oldu. emeklisine ise 5 TL civarında bir zam yapıldı ve emelki aylığı 310 TL ye ulaştı.

Bu zam oranları ile yaşamaya çalışmak için büyük bir çaba sarfetmek gerekiyor. Nedeni ise gayet açık. Verilen zam miktarları ile sadece 600 gram et alınabiliyor. Başka da birşey yapılamıyor zaten. İşçi emeklileri yine iyi emekli maaşı alıyor, ya Bağ-Kur emeklilerine ne demeli?

En iyisimi bizler bu komik oranları alıp gereli yerlere iade edelim…

Sağlıcakla kalın…tabi kalabiliyorsanız!?

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir