Modern Saat Tasarımları-2

coolwatches20

Dünyanın farklı yerlerinden kreatif ve modern tasarlanmış saatler

Saatler zamanı belirli dilimlere kolayca ayırmamızı sağlayan basit şeyler olarak görünse de modacıların dokunuşları ve tasarımcıların hayal güçleri ile birleştiğinde mükemmel aksesuarlara dönüşebiliyorlar. Saatin tarihçesini merak edenleri güvenilir ansiklopedimize yönlendiriyoruz. Tarihçeden sonra gelelim farklı tasarımcıların elinden çıkmış ve eşsiz özelliklerde tasarlanmış saatlere bir göz atalım.

LUNA Kristal

Savaroski taşlardan tasarlanmış bu saatimizin göz alıcı bir görünümü var. Saati her zaman göstermiyor, saati öğrenmek için iki farklı dokunmatik noktaya temas etmeniz yeterli. Kristal saatimiz size saatin kaç olduğunu gösterecektir.

coolwatches08

Fortis IQ Saat

Rolf Sachs tarafından tasarlanan bu saatimiz karatahta görünümünde olup zamanı alışılmışın dışında matematiksel ifadelerle gösteriyor.

coolwatches14

Gucci LED Saat

Gucci saat markası olarak bizlere her zaman farklı olmamızı hissetmemizi sağlayan saat markaları arasında yer almıştır. Bu saat tasarımında ise Gucci kayan kapak özelliğini LED ekran ile birleştirmiş ve güzel bir çıkmış. Resimlerden anlaşıldığı üzere kapağı kapattığınız zaman saat mi yoksa kalın bir bileklik mi anlaşılmıyor.

coolwatches10

Kristal LED Saat

Gerçek Savaroski kristallerden tasarlanan bu saatimizin tasarımcısı Ilya Yakovlev. Savaroski taşların güzel bir kombinasyonunu bu saatimizde de görmek mümkün, fakat bana öyle geliyor ki bu saatimizin taşları sanki hemen dökülüverecekmiş gibi geliyor.

coolwatches11

M60M Konsept Saat 

Bu konsept saat tasarımı gerçek anlamda-bana göre- sıra dışı bir tasarım. Çünkü alışılmışın dışına çıkılmış ve saatleri, dakikaları ve saniyeleri akrep ve yelkovandan değil dönem bir diskten öğreniyorsunuz.  Saatimizin ortası tamamen boş, bu yüzden saat demeyebilirsiniz de.

coolwatches09

Pong Saat

OLED ekranda bir top ve sürekli hareket ediyor. Böyle bir saat ne kadar ilgi çekici olabilir ki? Bende ilgi çekici değil, çok gereksiz bir tasarım ama yine de burada sizlerle paylaşıyorum. Bu arada bu saatimizin pil ömrü sadece 25 saat.

coolwatches17

Vain Transparan Saat

Bu saatle cildinizi görebilirsiniz. Çünkü saatimizin transparan bir tasarımı var, tasarımcısı Tao Ma’yı tebrik ederim.

coolwatches07

Cabestan Winch Tourbillion Vertical Saat

Bu saatimiz bana göre tam bir mühendislik harikası diyebilirim. 1352 parça kullanılmış ve 450 parçadan oluşan bir zincir kullanılmış. Tabi bunlar ufak, ama sonuçta bu parçaları uyumlu hale getirip çalıştırmak ve bunu düşünmek alkışlanmalı.

coolwatches16

Denis Guidone Saatleri

Denis Guidone tarafından futuristik saat tasarımları.

coolwatches19

The Universe Saat

Saatin tasarımında güneş sistemi baz alınmış ve saatimizin ortasındaki kırmızılık güneşi akrep ve yelkovan ise gezegeni simgeliyor.

coolwatches13

ORB Bilezik Saat

Plastik bilezik tasarımına benziyor ve saati gösteren iki kısım var birinci kısım saati diğer kısmı ise dakikayı gösteriyor.

coolwatches06

MK2 Circuit LED Saat

Saatin tasarımı ilginç ve iddialı bir tasarım olmuş. Alışılmışın dışında bir LED kullanımı gerçekleştirilmiş. LED göstergenin sol kısmı saati sağ kısmı ise dakikayı ifade ediyor.

coolwatches15

OVO Saat 

Saatimizi Shunji Yamanaka  Issey Miyake için tasarlamış. Güzel bir saat tasarımı daha.

coolwatches02

Tima E-Paper Saat

Fransız tasarımcı Julien Bergignat tarafından tasarlanmış güzel bir saat daha. Tasarım Tima Watch için yapılmış.

coolwatches18

Kelepçe Saat

Kelepçeden saat olur muymuş demeyin sakın. Bakın oluyormuş. Gerçi kelepçeyi kim takmayı ister orası meçhul ama ilginç ve farklı bir yaklaşım olmuş.

coolwatches03

Teyp Kaseti Saat

Teyp kasetleri eskilerde kalsa da tasarımcıların eline düşmeye görün. Bakın teyp kaseti ne olmuş. Tabi ki saat, kasetin sol tarafı saati sağ tarafı ise dakikaları gösteriyor.

coolwatches01

TIWE OLED Konsept Saat

Bu saatimizin ekranı ise rastgele hareket eden noktalardan oluşuyor ve saatin kaç olduğunu öğrenmek istediğinizde saatinizi sallamanız yeterli. Noktalar hemen  saat formasyonuna dönüşecek ve size saatin kaç olduğunu gösterecekler. Güzel bir düşünce. Bu saatlerin reklam müziğini de ben hemen söyleyeyim shake it up şekerim 🙂

coolwatches12

TIME-IT Flexible LED Saat

Benzersiz bir saat tasarımı daha, aynı zamanda bileklik. Esnek bir saatini olacak yani. Şarj olabilen bu saat ile herkese hava atabilirsiniz. En altta bu saatin videosu var, tabi youtube videosu. Nasıl girileceğini siz daha iyi biliyorsunuz. 🙂

coolwatches04

coolwatches05

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir