KPSS 2009 Başvuruları Nasıl Yapılır?

yılında yapılacak olan başvuruları 27 Nisan-08 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasında ’ye girecek olan adayların girecekleri oturumlara göre ücretlerini belirtilen bankalara yatırmış olmaları gerekiyor.

KPSS 2008 Başvuruları Yapılır?

2009 KPSS başvuruları iki farklı şekilde yapılır. Birincisi 2008 yılında KPSS’ye girmiş olan adaylar sınavda katılacakları oturum sayısına göre bankaya sınav ücretlerini yatırdıktan sonra KPSS 2009 başvurularını ÖSYM’nin portalinden online olarak kendileri yapabilecekler. İkinci yöntem ise ilk defa KPSS’ye girecekler yine sınavda katılacakları oturum sayısına göre sınav ücretlerini yatırdıktan sonra ÖSYM sınav merkezlerinde, Ortaöğretim kurumlarında sınava başvurularını ilgili memur/görevli tarafından yapılacaktır.

2009 KPSS’de B grubu sınavı yapılacak mı?

Geçtiğimiz ay Mehmet Ali Şahin’in yaptığı açıklamaya göre 2009 yılındas yapılacak olan KPSS’de B kadrolar için yapılan bir sınavın ön görülmediği belirtilmişti. Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki 2009 yılında yapılacak olan KPSS’de kadroları için kullanılacak atamalarda kullanılan puanlar için sınav yapılacak. B grubu kadroları için ise 2008 yılında yapılan KPSS’de alınan puanın geçerli olduğu anlaşılıyor.

Ayrıntılar gelecek…

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir