Bedelli Askerlik İçin Kanun Teklifi

bedelli askerlik askerlik Türkiye’de yıllardan beri beklenen bir haber oldu. Ne zaman bedelli askerlik kanunu meclise gelecek şeklindeki sorular nihayet yanıt buldu. MHP Karaman Millet vekili Hasan Çalış bey “bedelli askerlik” uygulamasının tekrar gelmesi için bir kanun teklifi hazırlamış.

Bu teklifine göre 1983 yılından önce doğanların “bedelli askerlik” hizmetinden yararlanmaları hususunda bir kanun teklifi hazırlanmış. Bedelli askerlik için ise  1 Ocak 1983 tarihinden önce doğan yükümlülerin 7 bin 500 dolar ödemeleri halinde “bedelli askerlik” ile alacakları temel askerlik eğitimi ile askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

31 Mart 2009 tarihinde 40 yaşını tamamlamış olanlar ise 15 bin dolar ödemeleri halinde temel askerlik eğitime tabi tutulmayacak.

“Bedelli askerlik” uygulamasından elde edilecek gelir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve ekonomik krizi önlemek için yapılacak her türlü harcamanın finansmanında kullanılacak.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir