Facebook Neden Kuruldu?

‘a üye olmayan yoktur. Facebook gibi sosyal ortamların zararlı olduğu zaman zaman tartışmalara konu olmuştur. Hatta Recep İvedik 1’de filmin bitiminde replikleri bile var. Facebook’un amele kaynadığını söylüyordu.

Gelelim esas konumuza, Facebook’un kurucusu yıllar sonra bir itirafta bulundu ve Facebook’u daha fazla kız için kurduğunu itiraf etti. Aslına bakılırsa Türkiye’de facebook’un amacı zaten bu değil mi? Hatta Facebook’tan önce mynet, superonline gibi portallerin chat odalarına bir çok kişi “acaba kız tavlarmıyım” düşüncesi ile çok vakit harcamıştır.

Konu ile ilgili haberi aynen aktarıyorum;

Facebook’un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg. Mark Zuckerberg’in hayatını ve Facebook’un nasıl kurulduğunu anlatan yenibir kitapta ‘Silikon Vadisi’nin genç dahisi için ilginç iddialarda bulunuldu.Ben Mezrich’in yazdığı kitapta zuckerberg’in siteyi Harvard’daki gizli bir klübe üye olup “daha fazla kız tavlamak için” kurduğu iddia edildi. Ayrıca 24 yaşındaki Zuckerberg’in bugün kraliyet ailelerinin genç üyeleriyle lüks yatlarda gezdiği de ortaya çıktı. Dünyanın en büyük internet sitelerinden biri haline gelen Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in Harvard Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda sitenin ilk versiyonunu gizli bir klübe üye olmak ve öğrenci kızları bu siteden bulup tavlamak için kurduğu ortaya çıktı.Zuckerberg’in yakın çevresiyle konuşarak hakkında bir kitap yazan Ben Mezrich’e göre Mark yakın arkadaşlarına “Şu site çalışır hale geldiğinde bütün kızlar elimizin altında olacak. Üstelik popülerliğim de artacak” diyordu. 

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir