Microsoft Kiev Arama Motoru

bundan 10 yıl öncesine kadar markka bilinirliği en yüksek olan teknoloji deviydi. Fakat son 10 yıl içerisinde Google kadar teknolojik ürünler üretmese de marka bilinirliği olarak ’u geçmiş durumda. Bu konuda yıllardır farklı enstrümanlar geliştirmeye çalışsalar da bir türlü Google’a alternatif olamadılar.

microsoft kiev arama motoru denilince ilk akla gelen Google ve bu durum uzun yıllar boyunca devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günler de bu durumu hazmedemeyen Microsoft KUMO adlı bir arama motorunu kısıtlı bir kullanıcı kitlesinde denemeye başladığı ve Google’a karşı üstün özelliklerinin olduğu haberi yayılmıştı. Fakat her ne olduysa bu çalışmadan vazgeçti ve yerine yeni bir arama motoru geliştirmeye başladı. Yeni arama motorunun adı KİEV olan Microsoft bu sefer daha kararlı görünüyor. Gelen haberlere göre Microsoft yeni arama motorunun tanıtımı için İngiliz reklam ajansı JWT ile 100 milyon dolarlık bir anlaşma bile imzalamış.

’u bu böyle bir reklam anlaşmasına iten neden ise şuan ki arama motoru ün kullanıcılar tarafından bir arama motorundan ziyade ’un diğer hizmetleri ile beraber gelen bir hizmet olarak algılanıyor olması. İşte bu algıyı değiştirmek için KİEV arama motoru üzerinde bu kadar önemle duruyor.

Arama motoru pastasından pay alma savaşı bakalım nasıl sonuçlanacak?

Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir