Avrupada Uçaklarda Ceptelefonları Test Edilmeye Başladı


Avrupada Uçaklarda Ceptelefonları Test Edilmeye Başladı

Avurpada ki bazı havayolları uçuşlarının bir kısmında deneme amaçlı ceptelefonu kullanımına izin vermeye başladı. Bu uygulamada ilk olmak isteyen Air France geçen hafta gerçekleşen deneme uçuşunda ceptelefonu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeyi gerçekleştiren Francois Germain, BP nin yöneticilerinden. Air France’ın bu deneme programında bulunan ilk yolcu ve haliyle havada ilk cep telefonu ile görüşme yapan kişide O. Fakat görüşmes sonrasında düşüncelerini paylaşan François, pekte umduğu gibi bir sonuç elde edemedi. Telefon görüşmesini Paristeki asistanı ile gerçekleştirdi ve bu görüşme tam 39.000 feet yükseklikte gerçekleşti, konuşmada iki tarafta birbirlerini iyi duyamadıklarından şikayetçiydiler. Ses sanki bir robottan geliyormuş gibi bir his uyandırmış iki taraftada.

Emirates havayolu şirketide Airbus A340 model uçaklarıyla bu hizmeti Dubai-Casablanca arasında sağlıyor. Aynı servisi Ryanair de vermeyi düşünüyor. Ryanair, avrupada düşük maliyetle ve ucuza yolcu taşıyan avrupanın genç bir havayolu şirketi olmasına rağmen bu prestijli ve gelir getiren projeye bir an önce geçmek istiyor.

Bu teknolojinin önünde daha birçok sorunun olmasına rağmen ilerleyen günlerde bu sorunların üstesinden gelineceği şüphesiz. Bu şimdilik kısa ve öz bir şekilde konuşma imkanını sağlıyor. Bu hizmetin bedeli ise şu an 3 euro/dk yada 4,72 $/dk.

Avrupanın Air France tan sonra gelen en büyük ikinci havayolu şirketi olan Lufthansa bu hizmeti kısa mesafeli uçuşlarda, vermeyeceğini belirtti.
Bu konu hakkında yolcularından da öneriler almış. Bir yolcu şu şekilde konuşmuş; “Bir sonraki sabah gerçekleşecek iş görüşmesi için yolculuk yaparken dinlenmeye çalışırken yada uyurken birçok cep telefonu sesini duymak yada insanların konuşuyor olması beni rahatsız edecektir …” Rahatsız edilmek istemiyorum” şeklinde konuşmuş.

Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek, belki de şöyle bir uygulama yapabilirler. sigara içenlerle içmeyenleri ayırdıkları gibi telefonla görüşme yapacaklarla yapmayacaklar ayrılsın ve kavga çıkmasın 🙂

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir