Eşşek Arıları ve İncirli bisküvi krizi


Bugün okuduğum bir yazı çok ilginçti ve sanırım iklim değişikliğinin etkileri yavaş yavaş görülmeye başladığının bir göstergesi niteliği taşıyor. Habere göre ingilizleri çok sevdiği incirli bisküviler ingilteredeki market raflarından kalkmak üzereymiş. Sebebi ise Türkiye’deki eşşek arılarıymış. Biliyorum belki bu haber biraz komik gelebilir ama ingiltereyi sıkıntıya düşürecek canlının bir eşşek arısı olması çok ilginç. Hatta bu haberi İngiliz The Guardian gazetesi “Ulusal İncir Krizi: Nasıl baş edeceğiz?” şeklinde bir başlık ta atmışlar. Neyse biz haberin devamını sizlere aktaralım. Haberin devamı şu şekilde; bu senenin çok sıcak geçmesi incirlerin erken olgunlaşmasına ve zarar görmesine neden olduğu yönünde bir açıklama var. Bunun yanında küresel ısınmadan kaynaklanan ve Türkiye’deki eşşek arılarının sebeb olduğu hasardan söz ediliyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir