Telefon Kulübesinden Akvaryum

Kulübesini akvaryuma çevirmişler.

5-8 Aralık 2008 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen Işık Festivali için hazırlanan güzel ve ilginç bir tasarım. Bu eşsiz tasarımı Benoit Deseille  ve  Benedetto Bufalino isimli iki arkadaşa ait.

Tasarımcılar tasarımları ile ilgili şu sözleri beyan etmişler: “ telefonların yaygınlaşması ile birlikte telefon kulübeleri atıl kaldı. Bizde bu atıl kalan kulübeleri akvaryuma çevirerek içerisini egzotik renklere sahip balıklarla doldurduk, bu şekilde egzotik yerlere seyahat etmekten kurtardık.” Aslına bakılırsa bu sözlerde haklılık payı var.

Bu ve buna benzer telefon kulübelerini hızla betonlaşan şehirlerimizden İstanbul da da görebilmeyi çok isterdim. Şöyle Taksim, Beyoğlu veya Bakırköy meydanında dolaşırken ışıl ışıl bir akvaryum görmek ne hoş olurdu değil mi?

aquarium_phone_booth01aquarium_phone_booth02aquarium_phone_booth03aquarium_phone_booth04aquarium_phone_booth05

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir