iPod için özel hoparlör

Günlük yaşamın koşuşturmacasında artık birçok insanın müzik dinlemek için kendine ayıracak vakti hemen hemen yok denecek kadar az. Bu nedenle artık insanlar müzik ihtiyacını farklı şekillerde gidermekte. Bu ihtiyacı giderme konusunda en yaygın olarak kullanılan cihaz cep telefonlarımız. Hemen hergün yolda veya otobüste, işe veya okula giderken birileri mutlaka cep telefonu ile müzik dinliyordur. Cep telefonu yeterli kalmadığı zaman ise yardımımıza mp3, mp4 veya türü müzik dinleme araçları imdadımıza yetişiyor.

Hal böyle iken bu tür cihazları gün içerisinde 1-1,5 saatten fazla kullanmak kulağımıza zarar vermekte. Bu zarar ilerleyen aşamlarda işitme kaybına kadar hasara yol açabilmekte. Özellikle yüksek ses ile müzik dinliyorsanız ve günlük konuşmaları duyma konusunda sıkıntı yaşıyorsanız sizin için tehlike çanları çalıyor demektir. Bu durumda artık kulağınızı dinlendirmeniz ve daha dikkatli davranmanız gerekmektedir.

Bu tür rahatsızlıklara mahal vermemek için ise yapılacak şey aslında çok basit. Gün içinde müziği imkanlar elverdiği sürece kulaklıklardan değil hoparlörlerden dinlemeye çalışmalıyız. Belki soracaksınız “heryere hoparlör mü taşıyacağım?” diye. Evet, taşıyabilirsiniz. David Granath adında bir tasarımcı yukarda bahsetmiş olduğumuz türden hoparlör ihtiyacını düşünmüş ve tasarlamış. Hoparlörümüzün büyüklüğü eski tip adaptörler büyüklüğünde. Aşağıdaki resimlere baktığınızda zaten büyüklüğünü anlayacaksınız. Bu yeni tasarım hoparlör ile artık kulaklarınız güvence altında. Ayrıca bu hoparlör surround kalitesinde ses veriyor. Kullanımı ise oldukça basit. Prize takmanız yeterli. Bluetooth ve Wlan özelliği sayesinde birçok cihaz ile uyumlu çalışabiliyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir