4.5 G Nedir?

4394857556179661" data-ad-slot="5075777730">

4,5 G namı diğer yüksek hızlı mobil internet 1 Nisan 2016 tarihinde Türk tüketicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Peki nedir bu 4,5 G? 4,5 G hayatımıza neler katacak? Hangi sektörlerde kullanımı yoğunlaşacak?

4.5G teknolojisi ne değiştirecek?

Mobil cihazlar üzerinden video izleme deneyiminden yüksek boyutlu dosyaların paylaşılmasına, bulut servislerinden akıllı ev ve şehir altyapılarına, mobil ofislerden mobil sağlık ve mobil eğitim servislerine kadar çok farklı sektörlerde büyük değişimler yaşanacak.

Gündelik hayatta da birçok işimizi ve etkinliğimizi mobilden daha fazla yapmaya başlayacağız, bu da kullanım alışkanlıklarımızı ve tüm sektörleri dönüştürmeye devam edecek.

Şirketler ve çalışanlar, işlerini çok daha verimli bir şekilde ofis dışında, 4.5G kapsama alanı dahilindeki her yerde yürütebilecek, ihtiyacı olan bilgilere ve dosyalara 4.5G hızıyla ulaşabilecek.

Nesnelerin interneti (Makinelerarası İletişim) ve bulut bilişim, gerçek potansiyelini gösterecek. Akıllı şehir ve akıllı ev altyapıları kusursuzca çalışabilecek, hayatımızın her alanında yüksek verimlilik ve büyük kolaylık sağlayacak.

Mobil sağlık ve mobil eğitim ile uzaktan erişim çok daha kolay olacak. (kaynak: Turkcell)

3G ve 4.5G teknoloji farkları nedir?

Çok daha hızlı internet: 4.5G teknolojisi ile, kullanılan cihazlara göre değişmekle birlikte, veri indirme hızı 100-150 Mbps’ten başlayıp 375 Mpbs* seviyelerine çıkabilecek. Örneğin, 2GB büyüklüğündeki bir HD film yaklaşık yarım dakikada indirilebilecek.

HD kalitesinde film, video ve dizi izlenebilecek.

Düşük gecikme süresi ile kesintisiz ve daha keyifli oyun deneyimi yaşanabilecek.

* 4.5G Türkiye’ye geldiğinde deneyimlenecek hız, frekansa, kapsama alanına, hizmet alınan baz istasyonuna, coğrafi koşullara, şebeke yoğunluğuna, kullanılan cihaza, bağlanılan siteye ve baz istasyonundan uzaklığa göre değişim gösterebilir.

Teorik olarak bu hızları bizlere sunmaya hazırlanan telefon operatörleri kapsama alanlarına göre abone sayılarında artış yada azalış yaşayacaklardır. Örneğin aynı paketi daha uygun fiyata sunan AVEA veya artık yeni ismi ile Türk Telekom ile Turkcell arasında fiyat farkı neredeyse 20-30 TL’lere varmakta.

İşte size basit bir karşılaştırma.

 

Görüldüğü üzere Turkcell ile TurkTelekom tarifeleri arasında aynı paketlerde ki fiyat farkı 36 TL. Bu fiyat farkı 4,5 G kapsama alanında rekabet edebilirse TurkTelekom çok ciddi bir şekilde abone toplayacaktır.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir