Asus Eee Pc 901 Mini Laptop

3-7 haziran 2008 tarihleri arasında Taipei’de gerçekleşecek olan Computex fuarından bir gün önce model mini laptop modelinin resimlerini internete sızdırdı. Bu bana kalırsa kasıtlı yapılan bir reklam. Çünkü ASUS’un rakiplerinin mini laptop piyasasındaki davranışlarına baktığımızda belkide yapması gereken bir hamleydi. ASUS’un rakiplerinden yaklaşık bir ay önce mini PC modelini duyurmuştu ve duyurduğu bu modelin özellikleri ASUS’un bu yeni modeline göre daha üstün özellikleri var ve fiyatınıda ASUS’unkine oranla daha düşük seviyelerde tuttu. mini PC’leri 399 $ dan satabileceğini duyurmasına karşın ASUS 550 $ gibi bir fiyatla piyasaya ürününü sürmeye hazırlanıyor.

eee_pc_901_1

resim: bloggeee.net

ASUS Eee PC 901 modelini özellikleri ise şöyle;

  • İntelin yeni ATOM işlemcilerinden 1.6 GHZ işlemci
  • 8.9 ” ekran boyutu
  • 1 GB hafıza
  • Windows işletim sistemi ile gelen modelleri 12 GB SSD kapasiteli
  • Linux işletim sistemi ile genel modelleri ise 20 GB SSD kapasiteli
  • Kablosuz erişim özelliği
  • 1.14 KG ağırlık

Tüm bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda güzel bir sistem ortaya çıkmış. Hemde bu bilgisayarın taşınabilir olması işin cabası. Bu bilgisayarlar sadece günlük bilgisayar işlemleri için ideal, fakat bu bilgisayarlar ile oyun ve grafik işlemleri yapmak mümkün gözükmüyor. Ama bunun dışında kullanılabiliecek bir çok alan var. Düşünsenize bir kere; kablosuz internet erişimini olduğu heryerde internetiniz olacak ve yanınızda 2.5-3 KG’lık bir yük yerine sadece 1.14 KG makina taşıyacaksınız. Bence bu özellikler bu fiyata değer.

eee_pc_901_2

resim: bloggeee.net

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir