Samsung SSD 250 GB flash bellek

samsung ssd 2

Samsung electronic SSD teknolojisine sahip 250 gb lık bir bellek harddisk ürettiğini duyurdu. SSD teknolojisi bildiğimiz harddisklere göre daha üstün performans göstermeleri ile bilinmekte. Fakat maliyetinin yüksek olması şimdilik ikinci planda kalmasına neden olmakta. Samsungun bu yeni kapasitesi yüksek ürünü ile bu maliyet problemide kısmen ortadan kalkmış olacaktır. ’un bu ürünü diğer harddisklere göre daha hızlı. İşte rakamlar

  • 2.5 inch Sata II disklere göre boyutu sadece 9.5 mm
  • Saniyede 200 mb veri okuma özelliği
  • Samsung bu işlemei diğer harddisk lere oranla 2.4 kat daha hızlı yapmakta ve bu hız karşısında sadece 0.9 watt güç tüketmekte.

Samsung bu ürün ile 2008’in sonuna doğru büyük bir pazar payı elde etmeyi planlıyor. Ürünü 2008’in son çeyreğinde piyasaya sürmek için bütün hazırlıklarını ona göre yapmakta.

Samsung yetkililerinden Jim Elliot yaptığı açıklamada şunları belirtiyor:

256 GB kapasiteli lerin üretilmesi ile dizüstü bilgisayarlar artık bir üst sınıfa atladı diyebiliriz. Bu değişimi Sony’nin yıllar önce çıkarmış olduğu walkmanlerden MP3 playerlara geçişe benzetebiliriz. Bu geçiş ile dizüstü bilgisayarlar artık daha çok kapasiteli ve daha performanslı olacaklardır.

ABD’li bir araştırma firması olan “iSuppli predicts” 2008-2012 yılları arasında yıllık olarak ortalama % 124 oranlarında çok hızlı bir gelişme kaydedeceğinide açıkladı.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

One Comment

  1. Anonymous 21/03/2009

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir