Peugeot Design Lab’s tan Şehir Peyzajına Uygun Güneş Enerjili Şarj İstasyonu

Peugeot Desing Lab’s tarafından şehrin farklı noktalarına konumlandırılabilecek “güneş enerji panelli şarj istasyonu” tasarımı elektrikli araçların geleceğine ışık tutuyor. Şehrin birçok farklı noktalarında değerlendirilebilecek bir tasarıma sahip olan şarj istasyonları birçok özelliği bünyesinde barındırıyor.

En başta gelen özelliği “güneş enerjisini elektrik enerjisine” çeviriyor olması tabi ki. Ayrıca istasyon veya bu tasarımın materyalleri ahşap/ağaç malzemeden tasarlanmış. Bu sayede metalik görüntü kirliliğinden bir nebze olsun şehir peyzajından uzaklaştırmış oluyor.

Ekoloji ve teknolojinin harmanlanmış şekliyle tasarlanan bu şarj istasyonu sahip olduğu fotovoltaik panelleri ile elektrik üretirken bu panellerin gölgesinde araçları da bir nebze koruma altına almış oluyor. Bir diğer tabir ile şehrin ortasında yarı kapalı otopark görevi üstleniyor.

Her 150 metre karelik bir panelden oluşuyor. Güneşin yoğun olduğu zamanlarda fazla enerjinin depolanmasını ise lityum iyon piller sağlıyor. Bu sayede güneşin olmadığı kapalı havalarda istasyonda şarj olan araçlar enerjisiz kalmıyor. İstasyonların her biri 7 farklı aracın aynı anda şarj olmasını sağlıyor. 7/24 hızlı-normal modlarda şarj imkanı sunan bu istasyonların elektrikli araçların yaygınlaşması ile birlikte şehrin birçok noktasında göreceğe benziyoruz.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan , teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir