Mutluluğun Formülü Genlerde mi?

Adamları genler ile mutluluk, depresyon ve duygusal dengesizlik arasında bağlantı tespit etti.

Bilim adamları , depresyon veya duygusal dengesizlik gibi duyguların aslında olarak bir bağının olduğu tespitinde bulundular. Güney Kaliforniya üniversitesinden 190’dan fazla bilim insanından oluşan ekip, uzun genetik araştırmalar sonucu depresyon, duysal dengesizlik ve kişisel mutluluk arasında bir bağın olduğu tespitine ulaştı. Bulguların bazılarında şizofrenlik ile anksiyete bozukluğu ile de bağlantılığı olduğu tespitinde bulundular.

18 Nisan 2016 tarihinde dergisinde yayınlanan bu çalışma davranışsal genetik üzerine bugüne kadar yapılan en büyük çalışmalardan biridir.

Derginin yazışma sorumlusu Daniel Benjamine göre, bilim dünyası söz konusu bu özelliklerin olduğunu uzun zamandır tanıyor olduğumuzu, fakat bugünden itibaren birkaç gende bu özelliği tespit ettiğimizi belirtmiştir.

Benjamine göre genetik tamamiyle kişinin depresif bir kişilik olup olmayacağında etkili olamayacağını, sadece küçük bir etkisinin olabileceğini belirtiyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir