UNOMOTO: Tek tekerlekli motorsiklet

Untitled-5.jpg_w400 Tek tekerlekli bir motorsiklette yol almayı düşündünüz mü hiç? Ya da böyle birşey mümkün mü? Eğer mümkün değil diyorsanız yanılıyorsunuz. Sizlere şimdi tanıtacağım bu yeni tasarım motorsikletimizin adı UnoMoto ve sadece yanyana 2 tekerlek var ve bu şekilde yol alıyorsunuz. İlk başta motor severlerin zorlanacağı bir ama alıştıktan sonra…

Bu yeni motorun iki tekerleği var ve bu tekerlekler yanyana ve gyroscopic teknolojisi ile çalışıyor ve yamaha R1 gövdesinden esinlenilmiş bir gövdeye sahip.

Bu motorun ortaya çıkması ise oldukça ilginç. 18 yaşındaki Ben GULAK isimli Kanadalı genç tasarlamış ve kendisi üretmiş. 2006 yılında Çine bir geziye giden GULAK oradaki kullanılan otomobillerin çokluğu ve yaratmış olduğu gürültü onu rahatsız eder ve buna çözüm arayışları içersine girer. Aklına şöyle bir fikir gelir; ” az yer kaplasın, çevreye zarar vermesin, ekonomik olsun…” bu ve bunun gibi fikirleri alt alta sıralayan GULAK en sonunda bu motoru kendisi tasarlar ve bu tasarım aşamasında bir mühendis olan büyük dedesinin yardımı olur.

GULAK çocukluğu mühendis bir dedenin yanında motor parçaları satışı yapılan marketlerde ve bu parçaların montajının ve tamirinin yapıldığı tamirhanelerde, garajlarda geçmiş olması bu motorun ortaya çıkmasında büyük bir paya sahip.

Motorun çalışma sistemi ise çok basit. Bir açma-kapama düğmesi var ve bu düğme ile motor çalışıyor. Motorun elektrikli olması çevreye neredeyse hiç zarar vermiyor. Ayrıca çevreye gürültü yaymıyor. Eksik diyebileceğimiz bir nokta ise “şimdilik” 25 km/sa ‘lik bir hıza sahip olması. Bu elbette bu noktada kalamayacaktır. Daha da geliştirilebilir.

İşte sizlere bu harika motorun resimleri.

unomoto1.jpg_w400

Untitled-2.jpg_w400

Untitled-3.jpg_w400

Untitled-4.jpg_w400

Untitled-5.jpg_w400

resimler:thebikergene.com

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

2 Comments

  1. amanhem 12/06/2008
  2. MERKEZ BURASI 12/06/2008

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir