SonyPlayStation VR 13 Kasımda Satışa Sunulacak

SonyPlayStation VR

13 Kasımda Satışa Sunulacak

SonyPlayStation VR ne zaman satışa sunulacak? SonyPlayStation VR özellikleri neler? SonyPlayStation VR fiyatı ne kadar? SonyPlayStation VR nerede satışı yapılacak? Bu ve buna benzer SonyPlayStation VR ile ilgili detaylar yazımızda.

Sony firmasının 2013 yılında satışa sunduğu SonyPlayStation 4 (PS4) artık daha gelişmiş bir konsol olma özelliğine sahip olacak. 13 kasım tarihinde satışa sunulacak olan SonyPlayStation VR ile 3 boyutlu oyun gerçekliğini artık daha derinden ve daha fazla hissedeceğiz.

Sanal gerçeklik oyun çağına VR ile giriş yapmış oluyoruz. Sony firması oyun konsolu piyasasındaki üstünlüğünü sürdürebilmek için bu alanda yatırım yapmaya ve yenilikleri tüketici ile buluşturmaya devam ediyor.

SonyPlayStation VR ne kadara satılacak?

PlayStation VR başlığı 13 Kasım 2016 tarihinde satışa sunulacak ve ilk olarak bir çok teknoloji firmasının yaptığı gibi Kuzey Amerika kıtasında satışa başlaması bekleniyor. Oyuncu başlığının fiyatı ise Kuzey Amerika fiyatı ile Avrupa kıtasındaki fiyatı farklı olarak belirlenmiş. PlayStation VR 400 dolarlık bir etiket fiyatı ile gelecek, Avrupada ise bu fiyat 400 euro veya 350 pound olarak belirlenmiş.

Satış fiyatının göreceli olarak yüksek olması bir yana satışa sunulacak olan cihazla birlikte hiçbir ek ürün verilmeyecek olması PlayStation VR’ın satışını zorlaştıracağa benziyor. 400 dolara almaya niyetlendiyseniz eğer sadece VR başlığını alacağınızı bilmeniz gerekiyor. 60 dolar fiyatı olan PlayStation Kamerası ve tabiki oyuncu kontrolerı başlıkla satılmıyor.

PlayStation VR daha önce firma tarafından Morpheus projesi olarak adlandırılmıştı. Daha sonra ise bu isim değiştirilerek PlayStation VR olarak son halini aldı. Bu değişiklikte geçtiğimiz aylarda Samsung firmasının tanıtmış olduğu S7 ve Samsung VR gözlük/başlık ismi etkili olmuş görünüyor. Sony firması için önemli bir yere sahip olan PlayStation 4 oyun konsolu satışa sunulduğu 2013 yılından beri yaklaşık 36 milyonluk satış rakamına ulaştı.

Sony firmasının CEO’su Andrew House’un açıklamalarına göre PlayStation VR geliştirilirken 230 dan fazla bir ekip görev almış. Aynı zamanda 50 kadar oyunun PlayStation VR için çıkartılacağını açıklayan Sony yetkilisi, bu konuda EA, Lucasfilm ve DICE firmaları ile görüşmeye başlamış. Star Wars: Battlefront Experience ilk çıkartılacak oyunlar arasında olacak.

SonyPlayStation VR özellikleri

PlayStation VR tüketicilere ulaştığında 5,7 inçlik OLED ekrana sahip, 1920×1080 çözünürlükte, 360 derece görüntü sunabilecek bir ekran ve 18 ms den daha az bir gecikme süreli bir cihaz bizi bekliyor. Ek olarak 3D ses desteği sunuyor. Panelin yenileme hızı 120 Hz, 60 Hz. Görüş açısı olarak ise yaklaşık 100 derecelik bir bakış açısı sunuyor. Bu bakış açısı sayesinde aksiyon oyunlarının “gerçek” manada hissettirecek gibi görünüyor. Bağlantı ara birimi olarak ise iki bağlantı seçeneği sunuyor. HDMI ve USB bağlantı ara birimi ile satışa sunulacak. Aynı zamanda baktığımız yönü belirlemesi için jiroskop ve ivme ölçer sensörleri ile donatılmış.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir