Nissan Bio Etanol Yakıt Hücresi

bio etanol yakıt hücresi

Nissan Yakıt Hücresi

Hidrojen yakıt hücresine sahip araçlar çevre dostu olarak bilinmesine rağmen yaygınlaşamamasının önünde önemli bir engel yatmaktadır. Bu engel tabii ki hidrojeni elde etmenin oldukça pahalı olması ve tabii ki onu depolamak ayrı bir sorun. İşte bu soruna çözüm üretmek isteyen Nissan bu soruna bir çözüm bulmuşa benziyor. Nissan bio etanol yatık hücresi ile temiz enerji kullanımındaki en büyük engellerden birini kaldırmış oluyor.  Geliştirilmekte olan bu yakıt hücresi sistemi ile kullanılacak olan hidrojen kaynağı mısır ve şeker kamışından elde edilen bio etanol kullanılarak karşılanması planlanıyor. 2020 yılına ulaşıldığında bu sistemin daha da netleşeceği belirtiliyor. Bu teknoloji ile bio etanol ve havanın karışımı ile elde edilen karışım ile elde edilen güç elektrik motorları aracılığı ile araçlara aktaracak. Teorik olarak karbon salınımının en aza indirgeneceği bu yeni teknoloji sayesinde Nissan bir depo bio etanol ile 800 km lik bir mesafeyi gidebilecek bir motor üretmeyi hedefliyor. Bunu gerçekleştirebilirlerse daha önce Tesla Model S ulaşmış olduğu 470 kilometrelik bir mesafeyi geçmiş ve daha da geliştirmiş olacaklar. Bu yeni teknoloji sayesinde hidrojen depolama zorunluluğu olmayacak, büyük depolara ihtiyaç kalmayacak ve en önemlisi ise yakıt istasyonlarına gereksinim duymayacaksınız.

Nissan’a göre bio etonol yakıt hücrelerinin en az araçlar kadar maliyetli olacağını belirtiyor. Tabi her halükarda bu yakıt hücresinin de yakıta ihtiyacı var, bio etanole. Bio etanol üretmek için ise büyük tarım arazilerine gereksinim duyulmakta. Ancak bu sayede bu araçların yaygınlaşması mümkün olabilir.

Elektrikli araçların gelecekte daha uzun mesafelerde kullanılabilmesi için ciddi yatırımların gerekliliği ortada. Bugün sahip olduğumuz teknoloji ile 400-450 kilometre yol kat edilebilmekte. Nissan sahip olduğu bu bilgi birikimini gelecekte elektrikli araçların yaygınlaştığı dönemde çokça kullanacağı benziyor. Zira şimdiye kadar büyük otomotiv üreticilerinden elektrikli araçlara yatırım yaptıkları yönünde ciddi haberler almak oldukça güç. Tek bildiğimiz Renault’un elektrikli araç üretip piyasaya sürdüğü. Tabi şuan itibari ile satış fiyatları oldukça yüksek.

Özetle, bio etanol üretimine bir çözüm bulunabilirsek eğer Nissan ve Nissan gibi diğer otomotiv üreticilerinin ürettiği teknolojilere sahip elektrikli araçlara çok yakın bir gelecekte kullanıyor, satın alıyor hatta onları diğer geleneksel araçlara tercih ediyor olacağa benziyoruz.

Ayrıca daha önceden sizlerle paylaştığımız Nissan Leaf elektrikli araç yazımızı okuyabilirsiniz.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir