Doğal ve Modern Otobüs Durağı Tasarımı- B Stop

Toplu taşıma araçlarının başında otobüsler ve tabi onun ayrılmaz parçası durakları geliyor. durakları genelde çok fazla bilgi vermeyen basit tabelalar şeklinde tasarlanıyor. Tabi bunda toplum ve yerel yönetimler olarak duraklara bakış açımızı gösteriyor. Durakların bekleyen yolculara bilgi aktarımı yaptığı, hava durumu bilgisi verdiğini düşünsenize… Bu şekilde düşünen bir Türk Mimarımız var. Keremcan Kırılmaz isimli mimar arkadaşımız taşlardan tasarlanmış ama bir o kadarda ve teknoloji ile donatılmış B Stop -otobüs durağı- tasarlamış. Tasarımında durakta otobüs bekleyen yolculara anlık bilgi aktarımı yapan transparan bir bilgi duvarı var. Gelen otobüsü, gün, saat, hava sıcaklığı vb. bilgilere ulaşılabiliyor. Buradan başta İstanbul Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere tüm büyük şehir belediye başkanlarından ricamız bu ve buna benzer tasarımlara daha fazla önem vermeleri. En azından İstanbul’daki Duraklarını bu şekilde yapabilirler.

 

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan , teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir