Penzu Google Docs’a karşı

tmpD0B3

Penzu, bir online doküman yöntecisi. Site yeni olmasına rağmen birçok ülkede yaygın olarak kullanılmakta. , bizlere Google dokümanlar‘ın(google docs) farklı bir versiyonunu sunuyor. Bildiğimiz gibi MS Office de bulunan programların online versiyonu diyebiliriz. Verileri sabit diskimiz yerine Google’un veritabanlarında depoluyoruz.

Bu arada arayüz ingilizce. Ama öyle çok üst düzey bir ingilizce bilmeye gerek yok. Zaten MS Office‘nin Türkçe desteğinin olmadığı dönemlerde ingilizcesini bir şekilde kullanıyorduk. O zamandan kalan ingilizce bilgisi yeterli. Olmadı orta okul ingilizcesi yeterli.

Penzu’nun Google docs’a göre üstnlüğü ise tabiki ekran görüntülerinden de anlaşılabileceği gibi defter görüntüsünde olması. Bilindiği üzere bu özellik ne MS Office Word’e ne de Google docs ta bulunmuyor. Bu özelliği bile bu sitenin kullanımını arttıracağa benziyor.

Bu arada Türk internet sektöründeki büyük kuruluşlara sitem etmeden kendimi alamayacağım; bilindiği gibi youtube açıldıktan sonra birçok Türk video sitesi açıldı ve hatırı sayılır ziyaretçi sayılarına ulaşmış durumundalar. Bunların başında akillitv, uzmantv, vidivodo gibi siteler gelmekte. Keza bloglama üzerine blogger’in popüler olmasından sonra bloggum, blogcu gibi Türkçe hizmet veren siteler de internette boy göstermeye başladı. Neden bu penzu yada google docs benzeri bir hizmetin Türkçe versiyonu olmaz, merak ediyorum doğrusu. Biraz üretken olmamız gerek aslında. Ceoshare gibi birTtürk markası çıkarmak çok zor olmasa gerek.

tmp35C8

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir