Tahterevalliden Esinlenilmiş Tasarımlar

seesaw14

Bugün tanıtacağımız benzersiz tasarımların tek çıkış noktası tahterevalli. Evet, yanlış duymadınız, çocukluğumuz da bizim için eğlence araç-gereci olan tahterevalli tasarımcılara ilham kaynağı olmuş. Hayatın her aşamasında eğlenceyi odak noktası olarak ele alınmış olması bu tasarımların ortaya çıkmasında en önemli etkenlerden olmuş diyebiliriz.

Sofa

Bu sofa toplu alanlarda dinlence olması için tasarlanan bir şehir mobilyası aslında. Ama tabi aynı zamanda bir eğlence aracı da olmuş diyebiliriz. Tasarlayan ise Louise Campbell isimli bir arkadaşımız.

seesaw15 

Tahterevalli Bank

Bu bankları kimler kullanır, tabi ki çocuklar. Gerçekten böyle bir bank İstanbul’un göbeği olan Taksim meydanındaki otobüs duraklarına bir adet yerleştirilmesini ve sonrasında insanlarımızın “acaba bu bank kırık mı” bakışlarını görmek isterdim.

seesaw01

Tahterevalli Bisiklet

Bu bisikletin tasarımı Miamide 2008 yılında yapılan bir etkinliğinde görücüye çıktı. Her ne kadar kullanışlı bir olmasa da tasarımcılarını tebrik ediyoruz.

seesaw02 seesaw03 seesaw04

Tahterevalli Kitaplık

Bir düşünün kütüphaneye gittiniz ve kitapları raflarda karıştırmaya başladınız. Birden kitaplığın bir yarısı aşağıya iniverdi. Nasıl hissederdiniz? Bu gibi tasarımlar sadece çılgın fikirler olarak kalıyor. Kullanışlı olması pek mümkün olmayan çılgınlıklar diyelim biz.

seesaw05 seesaw06

Tahterevalli Cep Telefonu Konsepti

Farklı tasarımlarla kullanıcıların gönlünde yer edinmeye çalışan Sony Ericsson için Karsten Willmann. tarafından tasarlanmış bir telefon konsepti. Siz olsanız böyle bir cep telefonunuzun olmasını ister miydiniz?

seesaw07 seesaw08 seesaw09 seesaw10

Tahterevalli Sandalye

Bu şehir mobilyası iki kişilik olarak tasarlanmış ve bu sandalyeye oturan iki kişi resimlerde de görüldüğü üzere birbirlerini görmüyorlar. Jaebeom Jeong tarafından tasarlanan bu sandalye şehrin sıkıcılığı arasına sıkıştırılmaya çalışılmış küçük bir eğlence diyebiliriz.

seesaw11 seesaw12 seesaw13

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir