Facebook Paralı mı Oluyor?

kullanmayanınız varmı bilmiyorum ama eğer facebook ile çok fazla haşır neşir oluyorsanız şimdi sizlere vereceğim haber ağzınızın tadını bozabilir. Facebooka hergeçen gün yeni kullanıcı katılırken geliri sabit kalması ve artan kullanıcı sayısı ile orantılı olarak giderlerinin artması nedeniyle geçtiğimiz yıl zor günler yaşamıştı. Bu zor günleri atlatmak için ilk etapta 500 milyon dolarlık bir hisse satışı gerçekleştirmişlerdi. Fakat gelirlerde kayda değer bir gelir artışı olmayınca bu hazır parada suyunu çekmek üzere olduğu alınan haberlerde yer alıyor.

Bütün bu olumsuzlukları aşmak için facebook yöneticileri yeni alternatifler üretme çabası içerisindeler. Bu alternatifler arasında ise en ağır basan düşünce facebook kullanıcılarına iki farklı kullanıcı hesabı alternatifi sunmak. Bu iki alternatifin ilki ücretsiz diğeri ise ücretli premium hesap olacağı tahmin ediliyor.
Facebooka ait bazı sayısal veriler ise şu şekilde;
Facebook 140 milyondan fazla aktif kullanıcısı ile internetteki en hızlı büyüyen sosyal network ağı. Ortalama bir kullanıcının 100 arkadaşı var, günde tahminen 30 milyon resim gönderiliyor. Dünya çapında her gün 200.000’in üzerinde yeni kullanıcı portala üye oluyor. Yıllık ortalama 100 milyon dolar gelir elde ediyor. Temmuz 2007 rakamlarına göre ise bu gelirlerini 300 den fazla çalışanı ile ve tabiki milyonlarca kullanıcısı ile elde edilyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir