Nerey Gidiyoruz Böyle?

Son zamanlarda Türkiye ekonomisinde yaşanan ufak tefek sıkıntılar var. Tabi bu sıkıntılarda bir çok faktörün etkisi var. Bunların en başında AK partiye açılan kapatma davası geliyor. Şimdi birçok kişi AK partinin kapatılıp kapatılmayacağı konusunda bir belirsizliğin olduğunu düşünmekte. Tamam, hadi AK partiyi kapattık diyelim. Peki sonra ne olacak? Kocaman bir soru işareti var değil mi.

Olacağı şu, AK parti kapatılırsa, ya hemen bir erken seçim olur, yada eski AK partili milletvekilleri yeni bir parti kuracaklar ve bir partiyle birlik koalisyon hükümeti kuracaklar. Başka üçüncü bir şık yok.

Peki bu kapatma davasının Türkiye ekonomisine yapacağı tahribatı kimse hesaba kattı mı? Halk bundan bihaber bir şekilde gündelik hayatına devam ediyor. Ama yaklaşan krizin farkında değiller. Yaklaşmakta olan ve bangır bangır geliyorum diyen bir krizin kaynağı eskiden olduğu gibi ABD dışında ülkeler değil. Tam tersine krizin kaynağı ABD. ABD de yaşanan kredi piyasalarında ki zararlar, geri dönmeyen krediler, finans kuruluşlarının ekonomik yapılarını bozdu ve bu bozulma krediyi veren kuruluşların borçlandığı kuruluşları etiledi, yani kısacası bir domino taşı gibi bir etki yaptı. Ama şunu da göz ardı etmemek gerekir, Türkiye 90 lı yıllarda yaşadığı krizlerdekinden daha az etkilenecektir. Nedeni gayet açık. Son 5 yıllık dönemde ülkeye kazandırılan istikrar havası bu global kasırgadan daha az etkilenmemizi sağlayacak. Halbuki ekonomik göstergelere baktığımızda Türkiyenin çoktan krize girmiş olması gererkirdi. Sadece bir gösterdeyi vereyim sizlere. Türkiye 2001 krizini yaşadığı zaman ihracatın ithalatı karşılama oranı %64 civarındaydı, bu gün ise % 60 larda.

Bu arada şuna da değinmek gerekir, parti kapatmak Türkiyenin geçmişinde hiçbirşey kazandırmamış tam tersine kapatılan partiler farklı isimler altında daha da güclenerek yeniden doğmuşlardır. Çok partili sisiteme geçildiğinden beri 4-5 tane parti kapatıldı. Ama kapatılan her parti kapanan partiye oy kazandırdı. Unutmayın ki, partileri ancak halk cezalandırır. 22 Temmuz seçimlerine bir bakın nerde Anap, nerde Demokrat parti… Halk onları önceki dönemde yaptıkları yanlış tercihlerinden dolayı cezalandırdı. Halkın kararlarına saygı duymak gerekir.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir