Türkiyedeki Terry fox koşuları

Her yıl 50’den fazla ülkede, binlerce bölgede yapılmakta olan Terry Fox koşusu ülkemizde de düzenlenmektedir. Terry Fox Vakfı ve Kanada Büyükelçiliğince organize edilen ve çok 4800 sayıda ülkede aynı günde yapılan koşunun temel amacı kanser araştırmalarına destek sağlamaktır. Terry Fox’ın öyküsü ise şöyledir: 18 yaşında iken sağ bacağında kemik kanseri (osteosarkom) tanısı konulanKanada’lı genç Terry Fox, karşılaştığı amansız hastalık ile savaşta, kanser araştırmalarına destek vermek amacı ile Kanada’nın bir ucundan diğer ucuna bir koşu yapmayı, bu arada her Kanada’lının 1 dolarlık bağış yapmasını planlar. Hastalığı nedeni ile bir bacağını kaybeden ve takma bacağı olan Terry, koşu öncesinde 15 ay süre ilekm’lik egsersiz yapar. 12 Nisan 1980’de Umut Maratonu “The Marathon of Hope” adını verdiği koşusunabaşlar.

Takibeden 143 gün boyunca takma bacağı ile her gün ortalama 43 km koşarak Kanada’yı bir uçtan diğerine geçer. 28 Haziran 1981’de hastalığının yayılması ile ölür. O artık bir kahramandır. Ölümünü takiben kurulan Terry Fox Vakfı, kuruluşundan bu yana çok sayıda ülkede her yıl aynı tarihte Terry Fox koşusunu düzenlemekte ve diğer aktiviteleri ile birlikte kanser araştırmalarına destek vermektedir. Terry Fox’ın rüyası gerçek olmuş yaktığı meşale kanser araştırmalarına destek yoluyla ışık saçmaya devam etmektedir.

Çok sayıda Dünya ülkesince her yıl aynı tarihlerde düzenli olarak yapılmaktadır. Ülkemizde düzenlenen koşulardan sağlanan gelir, Türkiye’deki kanser araştırmalarını desteklemek için kullanılmaktadır.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir