Fenerbahce’nin Guiza Bombasi

Fenerbahçe bugün Guizanın transferinin gerçekleştiğini açıkladı. Bu transfer ile forvet hattını dahada güçlendiren Fenerbahçede artık Kezmanın gidip gitmemesi sorun olmaktan çıktı. Aynı zamanda bu transfer Deivid’in sezon ortasına kadar yok iddialarının ağır bastığı şu günlerde rahatlatan bir transfer oldu.
Peki bu Guiza kimdir diyenler varmıdır? Bence yoktur. En azında geçtiğimiz Avrupa Şampiyonasını izleyenlerin sormaması gereken bir soru bu. Aragones ile iyi anlaşacağından şüphem yok. Zaten Guiza’yı Raul’ün yerine İspanyol milli takımına çağırmadımı?! Evet. Demek ki bu oyuncuyu istiyordu ve belki de turnuva öncesi anlaşma sağlandığına inandığım için bu oyuncuyu aslında trasnfer etmek için milli takıma çağırdı ve Fenerbahçe yöneticilerini etkilemiş olabilir. Tüm bunlar benim varsayımım. Fakat şu bir gerçek ki artık Fenerbahçe Avrupa’dan kaliteli futbolcu transfer edebilecek bir seviyeye gelmiştir. Hocası hernekadar yaşlı olsada önemli olan yapacağı iştir. Bakınız yaşlı kurtun daha iki hafta öncesinde neler yaptığına. Adam avrupa şampiyonasında İspanyolları şampiyon yaptı. Guiza demişken bu Guiza kimdir? Bir bakalım;

GÜİZA KİMDİR ?

Futbol yaşantısına Xerez CD takımında başlayan Daniel Güiza, Real Mallorca tarafından kapılmış ancak yeni ekibindeki ilk 3 sezonunda yöneticileri etkilemeyi başaramamıştı.

2. ligde 3 sezon daha geçiren Daniel Güiza, Getafe’de ilk tercih santrafor olarak adeta yeniden doğdu ve Madrid temsilcisinin arka arkaya iki sezonu 9.sırada tamamlamasında, yakaladığı maç başına gol istatistiği ile önemli katkıda bulundu.

Temmuz 2007’de Güiza Mallorca’ya geri döndü ve ligi penaltı atmadan 27 golle gol kralı olarak tamamladı. İspanyol futbolcunun bu başarısı Barcelona, Real Madrid, ve Arsenal gibi Avrupa’nın önde gelen takımlarının ilgisini çekti.

Tam Adı: Daniel Gonzalez Güiza
Doğum Tarihi: 17 Ağustos 1980
Doğum yeri: Cadiz
Milliyeti: İspanya
Boy: 1.80
Kilo: 80 kg.

Yukardaki bilgiyi samanyoluhaber.com dan aldım. Guizanın yaşına baktığımızda 28 yaşında ve bir futbolcu için ideal bir yaş. Aynı zamanda birçok futbolcunun en verimli dönemlerini yaşadıkları yaş aralığı olan 26-32 yaş aralığında bulunuyor. Bu trasnferle Fenerbahçenin Avrupada daha başarılı maçlar çıkaracağını ümit ediyorum. Umarım geçen yıldakinden daha iyi sonuçlar alarak ülkemizi daha iyi yerlerde temsil ederler. Bu arada birçok kişi farketmemiş olabilir ama Fenerbahçenin son 2-3 yıldır transfer sezonlarında uyguladığı taktik takdireşayan. Neden derseniz eğer cevabım geliyor. Adamlar (yani yönetim) transfer sezonunda artık avrupa kulüplerinde gördüğümüz profesyonelliğe gelmiş durumdalar. Yurt dışına bir çıkıyorlar. görüşmelerinde de bulunuyorlar. İş bitmiş ama ortalığı velveleye vermiyorlar. Aslında bu velvele olayı gelen oyuncuyuda olumsuz anlamda etkiliyordur. Çünkü daha oyuncu ülkeye ayak basmadan, birçok yerde, yerden yere vurulduğu oluyor. Hemen herkes transfer edilen oyuncu hakkında ahkam kesiyor. Yok efendim bu oyuncuya takımın ne ihtiyacı vardı, onun yerine şu pozisyona oyuncu almaları gerekirdi….vs. diye uzayıp giden bir tartışma süreci.
Son söz; Umarım Fenerbahçemizin yaptığı transfer ayarında transferleri Galatasaray ve Beşiktaş takımlarınında yaptığını görmek dileğiyle.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

One Comment

  1. Anonymous 23/04/2009

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir