Her Öğrenci Üniversiteli Olacak

ösym de okumak, üniversite eğitimi almak her öğrencinin hayali. Bu hayali gerçekleştirmek için ülkemizde milyonlarda genç şu sıralar eminim ki soru çözüyor, konu çalışıyor veya konu tekrarı yapıyordur. Yada dershanelerinin etüt programlarına katılıyordur. Bu süreç daha önce milyonlar tarafından yaşandı ve bundan sonra da yaşanmaya devam edecek.

Bu şekilde düşünenlerin bir kere daha düşünmelerini gerektirecek bir haber üniversite sınavına hazırlanan gençleri sevindirdi. Bu habere göre iki yıl sonra üniversiteye giremeyen lise mezunu öğrencinin kalmayacağı haberi. Bu haberin kaynağı ise YÖK başkanı Prof. Dr. Yusuz Ziya Özcan’ın yaptığı sürpriz açıklama.

Geçtiğimiz haftalarda öğrenci sayısının 40 bini geçen üniversitelerin bölüneceği haberi yankılanmıştı. Bu haber kimilerine göre siyasi bir hamle, kimilerine göre ise geç kalınmış bir adımdı.

Ayrıca geçtiğimiz yıl üniversite kontenjanlarının yüzde 20 arttırılarak 525 bin öğrencinin üniversiteli olması sağlandı. Tüm bunları 2 yıldır görevinin başında olan YÖK başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan tarafından yapılan ve bir çok kişi tarafından farkına varılmayan uygulamalardı.

Peki Nasıl Herkes Üniversiteli Olacak?

Göreve geldiği dünlerde YÖK başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan açık öğretim olarak bilinen uzaktan eğitim modeline önem verdiklerini ve bu nokta da yeni adımlar atacaklarını beyan etmişti. Herkesin üniversite eğitimi alma hakkının olduğunu vurgulamış ve bu noktada bir çok gencin Orta Asya, Balkanlar, Avrupa ve Amerika’da bütçelerinin el verdiği ölçülerde üniversite eğitimi almaya çalıştıklarını, bunun ülkenin kaynaklarının dışarıya gitmesine neden olduğunu belirtmişti.

Açık öğretimin yaygınlaştırılması ile herkesin evinde ve internet ortamında ders çalışabileceğini, danışmanlarına sorularını yöneltebileceği birçok kişi tarafından bilinmeyen özellik. Bu özellik sayesinde örgün öğretimlerde ki gibi danışmanınızla online olarak iletişim kurabiliyorsunuz. Ayrıca dersleri Anadolu Üniversitesinin AÖF panelinden videolu dersleri izleyerek dersleri çalışma imkanına sahipsiniz.

Bu uygulama 2011 yılından itibaren uygulamaya geçilmesi için yoğun bir çaba sarf edildiği gelen haberler arasında. Umarım bu yeni uygulama herkes için faydalı olur.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir