Dünyanın En Büyük Kömür Üreticisinden Güneş Enerjisine Dev Yatırım

Image: Ivanpah solar plant in California

Küresel ısınmaya karşı bir çok tedbir alınıyor. Bunların arasında temiz kullanımını yaygınlaştırma çabaları en başta geliyor. İşin garip tarafı ise bu temiz doğayı kirletenlerin yaptıkları hatayı çok geç fark etmesi ve bunun diyetini ödemek üzere harekete geçmesi tabi ki. enerji kaynaklarının en başında tabi ki sonsuz enerji kaynağı olan enerjisi geliyor. Bu temiz enerjiye yatırımlar her geçen gün daha da artıyor. Çinin en büyük kömür madeni işletmecilerinden Group devasa bir güneş enerji istasyonu yatırımı yapmak için kolları sıvadı.

Shenhua firması Kaliforniya merkezli ’li SolarReserve firmasıyla ortaklık anlaşması imzalayarak güneş enerji istasyonu kurma ve işinde ortaklık yapacaklar. Yapılacak yatırımların arasında ise çığır açan bir yenilik daha yatıyor. Güneş enerjisini depolamak için kullanılan ve 7/24 elektrik sağlayabilecek bir güneş enerji istasyonu kurulacak. Bu istasyonda gündüz kullanılmayan fazla üretilen elektrik enerjisi dökme tuzdan yapılan kulelerde depolanacak. Depolanan bu elektrik gece saatlerinde şebekeye verilecek ve kesintisiz bir elektrik enerjisi sağlanmış olacak.

Yeni yapılacak olan bu güneş enerji istasyonu ile 1.000 MW lık bir elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Shenhua şirketinin 65.000 MW lık bir üretim gücü olduğu düşünüldüğünde bu yeni kapasite devede kulak kalıyor.

Tüm bu rakamları bir kenara bıraktığımızda, bu yapılan güneş enerji istasyon yatırımı yönetiminin kirliliği azaltmaya yönelik önemli bir mihenk taşı olacaktır. Ayrıca önümüzdeki 5 yıl içerisinde yönetimi 10.000 MW lık bir güneş enerji istasyonu yatırımı planlarının olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir