10 Yaşındaki Çocuk Instagramı Hackledi Facebook’tan 10 Bin Dolar Aldı 

Bazı çocuklar bisitlet alabilmek için para biriktirir. Belki bisiklet almak için olmasa bile atari, gameboy, playstation, oyuncak, kitap vb. şeyler almak için mutlaka para biriktirmişsinizdir. Peki size 10 yaşında hackerlık yapan bir çocuk var ve bu hackerlıktan dolayı Facebooktan 10 bin dolar ödül aldı desem?! Evet bu bilgi doğru bilgidir.
Finlandiyalı Jani isimli bir çocuk geçtiğimiz günlerde Instagramın serverlarına sızarak birçok kullanıcıların fotoğraflarının altına eklemiş oldukları yazı, özet, vb. gibi kısımları silmişti. Jani’nin bir diğer inanılmaz özelliği ise henüz 3 yaşında iken hesabına sahip olmasıydı. Aynı zamanda 10 yaşındaki hackerımızı Facebookta çalışan muazzam mühendis kadrosunun gözden kaçırmış olduğu bir açığıda bulan ve bunu ’a rapor eden kişi.
Bu açığı tespit ettikten sonra Instagram yetkililerine e-posta ile bilgi vermiş ve bu açık bir güncelleme ile kapatılmıştı. Aynı zamanda Facebook’un açık kapatma ödül programından 10 bin dolar ödül olarak Jani’ye gönderildi. Jani ve ikiz erkek kardeşi bu şekilde açıkları bulmaya yetenekliler, ama bu şekilde ilk defa para ödendiğe belirtiliyor. 10 yaşında biri için hiçte fena bir başlangıç değil doğrusu.

Peki siz herhangi bir sistem açığı buldunuz mu? Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir