SKY-Terra Towers Gökyüzü Şehri Projesi

Şehirlerin kalabalıklaştığı günümüzde artık insanlar rahat nefes alabilecekleri alanları şehir merkezlerinin dışında arar oldular. Bu durumda ise ya çok uzun mesafelerde yol kat etmeniz gerekiyor ya da şehrin sıkıcı havasına katlanmak zorundasınız. Bu soruna çözüm ise SKY-Terra Towers Gökyüzü Şehri projesi.

SKY-Terra Towers
SKY-Terra Towers

borek-ed01

İşte bu noktadan hareketle şehir mimarisini geliştirme amaçlı bir gökyüzü alanı projesi (SKY-Terra Towers) belki gelecekte bizlerin rahat bir nefes almasını sağlayabilir. Bu belki kısa vade de hemen yapılabilecek bir proje olmasa bile 2050’li yıllardın dünyası için öngörülebilecek bir mimari anlayışın çizgilerini barındırıyor.

borek-ed03

borek-ed05

Jonna Borek adlı mimar bir gökyüzü şehri hayal etmiş ve bu gökyüzü şehri aslında gökdelenlerin üzerine yapılmış ve birbirine bağlı birden çok birimi barındırıyor. Bu gökyüzü şehrinde havuzdan kuş parkuruna, oyun alanlarından hamam, amfi tiyatrodan şehri parklarına kadar birçok farklı unsuru barındırıyor.

SKY-Terra Towers
SKY-Terra Towers
SKY-Terra Towers
SKY-Terra Towers

Resimlere bakıldığında aslında şehrin üzerine şehir inşa etmeyi kast ettiğimizi görebilirsiniz. Bu şekilde bir fikir gerçekleştirilebilir bir fikir. Fakat oldukça maliyetli bir proje olacağı için son seçenek olarak değerlendirilecektir.

Projenin bir güzel yanı günümüzde yüksek binaların arasına sıkışıp kalan ve güneş görmeyen parklarının bu şehir ile birlikte güneş görebilecek olması. Ayrıca bu mimarinin diğer özelliği altında bulunan binaların güneşini çok fazla kapatmıyor olması. Bu sayede daha sağlıklı ve temiz bir yaşam alanı imkanına sahip şehir oluşturulmuş. Bu sayede insanların daha sağlıklı ve daha ferah ortamda yaşama imkanı bulacaklar.

Birimler arasında ki ulaşımın bisiklet yolları ve küçük elektrikli araçlarla sağlanması projede düşünülen diğer çevreci önlemler arasında yer alıyor. Bisikletin kullanılması ile hem kişisel sağlık ön planda tutulmuş. Bu sayede çevreye minimum düzeyde etki edecek şekilde tasarlanmış bir şehir konsepti oluşturulmuş.

Benzer Yazılar
Kaktüs Gökdelen Tasarımı
Dynamic Towers Gökdelende Son Nokta

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan , teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir