Simon Colabufablo : Metrotopia

İstanbul gibi mega kentlerin temel sorunları arasında yer alıyor. Şehir yöneticileri bu sorunun üstesinden gelebilmek için çoğu kez ilginç ve farklı yöntemler deneyerek bu sorunu bir şekilde halletmeye çabalıyorlar.

İşte bu tür ulaşım sorunları yaşayan şehirlerin biri de Melbourne. Melbourne bir çok özelliği ile insanları kendisine çekmekte ve bu çekim gücü nedenli ile nüfus artmakta. Dolayısıyla trafik sorunu doğmukta. Bu sorunu aşmak için bir çok farklı yöntem denemiş.

Endüstriyel ürün tasarımcısı olan Simon Colabufalo tarafından sıra dışı tasırımı ile hem şehrin ulaşım problemine bir nebze olsun hafifletmek hem de şehrin ulaşımını estetik bir yolla çözüme kavuşturmak istemiş.

Colabufalo bu ürününe adını koymuş. İlk bakışta normal bir tranvaya benzeyen fakat tranvaya göre daha farklı bir araç. İlk farklılık lastik tekerlekli olması. Ayrıca tranvaya göre daha esnek bir yapıya sahip.

zp8497586rq
Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.