Google'un 11 yıllık seyir defteri

Google dünyanın rakip tanımayan tek ve en iyi sonuç veren arama motoru. Öyleki kendiniz hakkında araştırma yapsanız eminim birçok bilgi çıkacaktır, sizin şaşırmanıza neden olun. Yeter ki kayıtlarına girmiş birşey olsun.

İsterseniz önce Google u bir hatırlayalım. Google 1998 yılının 7 ekim günü sesiz sakin kurulmuş. İnternet henüz Türkiyede günümüzdeki kadar yaygın değildi ve ben henüz daha ilk bilgisayarımı ve internet bağlantımı almamıştım. Fakat elin adamı bizim bilgisayar almamızı veya eve 56 k hızla bağlanan internetin bağlanmasını beklemiyor ve patlatıveriyor bombayı. Gel zaman git zaman google büyüdü serpildi ve artık milyar dolarlık bir şirket oluverdi. Hemde elinde muazzam bir bilgi birikimi ile.

Google aslında öyle başarılı şeyler yaptıki bugün dünya çapında

olmasının tek nedeni bu. Reklamcılık alanında yaptıkları ile orta halli bir firmanın çok fazla yatırım yapmadan istediği verimi elde edebileceği bir reklam türü ile hem reklam verenleri hem de reklam yayıncılarını memnun etti.

Gmail hizmeti ile e-posta hizmetinde ki sınırları tatamiyle ortadan kaldırarak pazar liderliğini aldı diyebiliriz. Bu gün insanlar sadece anlık yazışma dışında msn i veya hotmail i kullanmıyor dersek yanılmış olmayız.

Google Map ile oturduğumuz yerden dünyanın herhangi bir yerini görebilir olduk. Hatta ilk zamanlar devletler bu hizmetin terörist eylemlere yardımcı olacağını ileri sürdüklerini hatırlıyorum. Bu hizmeti ben ve benim gibi birçok kişinin İstanbul gibi karmaşık şehirde adres bulmada kullandığından eminim. Şahsen daha önceleri gitmiş olduğum birçok iş görüşmesine google maps ten bulduğum yol tarifi ile gerçekleştirmiş bulunuyorum.

Yukarıda birkaç google özelliğinden bahsetmeye çalıştım ve aşağıda da 2 dakika 10 saniyelik bir videoda Google tarafıdan geliştirilen ve bizlere sunulan hizmetlerin özeti geçilmiş.

Buyrun hep beraber google un 11 yılını izleyelim, neler yapmış bir bakalım ?

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir