Microsoft Arama Motorunu Ciddiye Alıyor

ürünlerini her bilgisayar kullanıcısı mutlaka biliyordur ve en az bir kere Microsoft ürünlerinden bir tanesini kullanmışlığı vardır. Google hayatımıza girmeden önce Microsoft arma motorunu az çok kullanıyorduk. Microsoft’un arama motoruna alternatif olarak ise arama motorunu kullanıyorduk.

Microsoft live labs Google 1997 yılında arama motoru sektörüne öyle bir giriş yaptı ki piyasada rakip bırakmadı desek yeridir. Şuan zaten 2-3 güçlü arama motoru var. Bunlardan biri Yahoo ve diğer ise Microsoft. Yahoo’yu Microsoft almak için geçtiğimiz yıl çok çaba sarf etmesine rağmen görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı. Microsoft aslında Yahoo’yu alarak hem arama motoru pastasından daha fazla pay almak hem de yılların Yahoo’sunda birikmiş olan bilgi birikimine sahip olmaktı.

Gelen son haberlere göre 2006 yılında Microsoft bünyesinde kurulan ekibi arama motoru konusunda Microsoft’u daha da güçlü hale getirmek. Bu doğrultuda ekibin 2006 yılından beri kendi arasında sıkışıp kaldığını fark eden Microsoft, Live Labs ekibinin bir kısmını şirketin diğer departmanlarına dağıtmış. Dağıtılan ekip yine arama motoru geliştirmeye devam edecekler. Sadece diğer departmanlarla içli dışlı olmak ve bilgi alışverişinde bulunmak. Hani bizde buna “Tebdil-i mekanda ferahlık vardır” diye bir söz vardır. Microsoft bunu uygulamış.

Ne diyelim Microsoft’un yeni arama motorunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Microsoft’un arama motoru çok hızlı yayılacaktır, buna eminim. Çünkü elinde arama motorlarının hızlı bir şekilde yayılmasını sağlayacak güçlü  bir araç var. O da MSN Messenger. Yeni messenger’lar ile birlikte Microsoft’un arama motorunu da indirmek ister misiniz diye sorduğunda kesinlikle iyi bir şeydir diye indirecek bir çok kullanıcı vardır elbet.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir