İran Keçi Klonladı

İran tarihimiz boyunca çekişme içerisinde olduğumuz bir ülke. Hatta bu çekişmeden midir bilinmez İran gibi yobaz ülke olmaktan hep korkmuşuzdur. İran’ı hep geri kalmış, halkın yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşadığı bir ülke tasviri Türk halkının zihninde yer edinmiş.

Bu yanlış önyargıyı ortadan kaldıracak bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. İran sanıldığı kadar geri kalmış bir ülke değil. Ben buradan İranı savunuyormuşum gibi görünmek istemiyorum ama görünen köy hiçbir yerde kılavuz istemiyor. Haberde İranlı bilim adamlarının bir keçiyi klonladıklarını ve bu keçinin sağlık alanında antikor üretiminde kullanılacağı belirtilmiş. Hatta İranlı yetkililer bu keçilerden felçli hastalar için ilaç üretmeyi düşündüklerini belirtmişler.

Bilim alanında maalesef birçok noktada Türkiye’den ileride olan bir ülke İran. Örneğin kendi savaş uçaklarını kendileri üretiyor. Bizim savaş uçaklarımızın etiketleri ise ya İsrail ya da ABD menşeilidir.

İran kendi silahını, kendi tankını, kendi topunu üretebilen ender ülkelerden biridir. Türkiye’de bu saydıklarımın bir kısmını kendisi üretebiliyor. Fakat yeterli değil.

İran uzay teknolojisinde de maalesef Türkiye’mizden ileridedir. İran kendi uydularını kendisi üretiyor ve kendi istasyonundan uzaya gönderiyor. Maalesef Türkiye’de uzay üssü bulunmuyor. Uydularımızı ya Kazakistan’da ya da Fransa’da ki istasyonlardan uzaya fırlatıyoruz.

Şimdi ön yargıları bir kenara bırakıp şapkamızı önümüze koyalım ve sizleri bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir