AKP’nin Yerel Seçimlerdeki Başkan Adayları-kesin liste-

Başbakan Erdoğan 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde daha önce adaylıkları açıklanmayan adaylarını açıkladı. Bu yeni açıklama ile 18 ildeki belediye başkan adayları da açıklanmış oldu. Bunun yanında İstanbul’da ilçe belediye başkan adayları da belli oldu.

açıklanan yeni iller ise şunlar: Adana, Amasya, Bingöl, Bitlis, Çankırı Erzincan, Isparta, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon, Yalova, Zonguldak, Hakkari’de partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Başbakan’ın yaptığı açıklamaya göre belirlenen belediye başkan adayları il ve ilçelerde yapılan temayül yoklamaları, Millet vekillerinin kanaatleri ve kamuoyu araştırması sonuçları doğrultusunda ve genel merkezin nihai kararıyla belirlediklerini açıkladı.

erdogan Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamasında, adaylık için birçok başvurunun olduğunu, fakat bunların büyük bir kısmının elenmesi gerektiği konusuna değindi. Bu noktada aday gösterilmeyen adayların sadece seçimlerde değil seçim sonrasında da siyaset yapabileceklerini, siyasetin sadece milletvekili olarak, belediye başkanı olarak veya il genel meclisi üyesi olarak yapılamayacağını, bunun yanında parti teşkilatlarında da yapılabileceğini belirtti. Bu noktada adaylık başvurusunda bulunanlardan anlayış beklediğini belirtti. Başbakan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti;

 

Seçilecek belediye başkanlarından, 5 yıl boyunca her kesimle tam bir uyum, tam bir hoşgörü ve diyalog içinde çalışmasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti: ”Teşkilatım içinde de küskünlük, dargınlık asla istemiyorum. Türkiye ne kaybettiyse siyasetteki gerilimden, tartışmalardan, kavgalardan kaybetti. Yerel ölçekte de bizim gerilimle, kavgayla geçirilecek tek bir saniyemiz bile yoktur. Birbirine karşı müsamaha gösteremeyenler, millete de müsamaha gösteremezler. Hizmet sürecinde de geriye düşerler. Elele, gönül gönüle, bir olarak, 6 yılda bu ülkeye eşsiz hizmetler kazandırdık. Aynı birlik ruhuyla yolumuza devam edecek, Türkiye’yi hep birlikte çok daha iyi noktalara taşıyacağız.

 

Erdoğan daha sonra adaylıkları kesinleşen belediye başkan adaylarını açıkladı.

İLLERE GÖRE ADAYLAR

Adana B. B.: Mehmet Ali Bilici

Amasya Cafer Özdemir

Bingöl Serdar Atalay

Bitlis Fehmi Alaydın

Çankırı İrfan Dinç

Erzincan Yüksel Çakır

Isparta Hasan Bolaman

Karaman Kamil Uğurlu

Kars Nevzat Bozkuş

Kastamonu Mustafa Gökhan Gülşen

Kırşehir Yaşar Bahçeci

Malatya Ahmet Çakır

Osmaniye Suat Önal

Şanlıurfa Mehmet Oymak

Trabzon Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Yalova Barbaros Bilici

Zonguldak Secaattin Gonca

Hakkari Şükrü Çallı

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında, partisinin 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere katılacak 2 büyükşehir ile bazı il belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı.

Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir